Autor: kinnisvarauudised.ee • 2. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Arco Vara kinnisvarabürood hakkavad tegutsema litsentsilepingute alusel

Foto: Raul Mee
Arco Vara võõrandab alates järgmise aasta algusest oma osaluse Eesti tütarühingus Arco Vara Kinnisvarabüroo ja tütarühingus Bulgaaria Arco Imoti EOOD ettevõtete juhtkondadele. Ettevõtted jätkavad tegevust viieaastase litsentsilepingu alusel.

Järgmisest aastast ei kuulu kumbki ettevõte enam Arco Vara konsolideerimisgruppi, kuid mõlema ettevõte müügitulude põhjal arvestatavad litsentsitasud jäävad andma oma panust Arco Vara grupi tuludesse, teatas ettevõte.

Lisaks on Arco Vara alustanud 15 korteri müüki Madrid Blv hoones Sofias, mida seni on hoitud kogumina ja kasutatud majutusteenuse pakkumiseks. Korterite müügist saadava tuluga vähendatakse Madrid Blvd hoonega seotud laenu jääk 2019. aasta jooksul tasemele, mis on vajalik olemasoleva laenu refinantseerimiseks oluliselt madalama intressimääraga. Korterite baasil majutusteenust ja Madrid Blvd majas haldusteenust pakkunud firmade Arco Projekti EOOD ja Arco Facility Management EOOD tegevus grupi koosseisus lõpetatakse.

Seoses ülaltoodud muutustega lakkab Arco Vara grupis olemast teenindusdivisjon ning grupp jätkab üksnes arendusdivisjoniga.

Grupi konsolideeritud käibest andis teenindusdivisjon 2017. aastal 2,5 mln eurot (13,6 protsenti) ja 2018. aasta 6 kuuga 2,3 mln eurot (43 protsenti). Kuna teenindusdivisjon on viimastel perioodidel tegutsenud nullilähedase tulemiga, siis grupi kogutulemile selle kadumine olulist mõju ei avalda.

„Viimaste aastate töö teenindusdivisjoni protsesside standardiseerimiseks ja digitaliseerimiseks ning teenusetulude kasvatamiseks on kandnud vilja. Võib küsida, miks Arco Vara ei oota ära täiendavate kasumite teenimist ja müüb osalusi. Vastus on, et teenustelt kasumi teenimiseks ei ole meile osalusi vaja. Me teenime oma kasumi litsentsitasudest, mida makstakse Arco Varale kuuluva intellektuaalomandi kasutamise eest. On tekkinud kasutushuvilised ja on tekkinud maksjad. Meile on jätkuvalt oluline Arco Vara kaubamärgi all osutatavate teenuste kvaliteet ja klientide rahulolu, kuid me saame sellest osa ilma, et peaksime kandma aktsiaomaniku riski. Arvestades, et intellektuaalne omand kuulub jätkuvalt Arco Varale, sobituvad tehingud meie suurde plaani suurepäraselt, ning me jätkame head koostööd oma inimestega, kes nüüd saavad ise teenuseäri omanikeks," kommneteeris Arco Vara juhataja Tarmo Sild.

"Madrid Blvd korterite müük on samuti osa suurest plaanist hakata oma rendituludelt maksma vähem intresse pangale ja jätta suurem osa tuludest Arco Varale. Selleks tuleb pangalaenu jääk viia alla, milleks olemasolevate korterite müük on sobiv lahendus. Arco Varal ei ole plaanis arendada majutusteenuseid. Arco Vara plaan on arendada kinnisvara vastavalt turu konjunktuurile ning selleks sobivad krundid on meil olemas.“

Arco Vara Kinnisvarabüroo tegevjuhtkonda kuuluvad Elari Tamm ja Evelin Kanter.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474