Autor: kinnisvarauudised.ee • 15. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Investeeringukalkulaator aitab investoril otsuseid teha

Depot House Juurdeveo 25c
Foto: Koidu Ehitus
Koidu Ehitus OÜ pakub oma käimasoleva kinnisvaraprojekti investoritele kasutamiseks investeeringukalkulaatorit. Tegemist on Tallinnas Juurdeveo tänaval asuva Depot House´i arenduse jaoks loodud abivahendiga, mis arvutab välja investeeringu oodatava tootluse.

“Investeeringute juures on kõige olulisem aru saada, kui palju konkreetne investeering igakuiselt raha sisse tooma hakkab, kui suur on projekti tulusus ehk tootlikkus ja potentsiaalne väärtuse kasv ajas,” kinnitab Koidu Ehitus OÜ juhatuse liige Karin Vinkel.

Kalkulaator on Vinkeli sõnul mõeldud pigem algajatele kinnisvarainvestoritele, aga seda saavad mugavalt kasutada ka inimesed, kel tarvis lihtsalt ja kiiresti saada vastused investeeringu põhinäitajate kohta. Depot House´i kodulehel oleva kalkulaatori abil saab vastavalt enda investeeringu eripärale määrata lisaks laenu sissemakse suurusele, intressile ja laenuperioodile ka potentsiaalse turu kasvuprotsendi nii üürihindades kui ka vara väärtuses.

Kalkulaator arvutab vaikimisi 3% kinnisvaraväärtuse tõusu aastas, ehkki nii korterite müügi- kui üürihinnad on viimastel aastatel olnud mõnevõrra suuremas kasvus. Tagasihoidliku numbri taga on prognoositav majanduskasvu tempo aeglustumine. Protsenti saab kalkulaatoris ise muuta ja vaadata, mida investeering teeb nii kõrgema kui madalama kasvuprognoosi juures.

Karin Vinkeli sõnul on väga oodatud kasutajate tagasiside, et järgmised versioonid saaks veel paremad.

Koidu Ehitus OÜ arendab Tallinnas aadressil Juurdeveo 25c kinnisvarainvestorile mõeldud projekti Depot House. Projekti raames ehitatakse omaaegsesse Eesti Raudtee kontori- ja tehasehoonesse 73 täisfunktsionaalset külaliskorterit-büroopinda. Tulevasele investorile tagatakse 24 kuuks passiivne tulu investeeringutootlusega 7%.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474