Autor: kinnisvarauudised.ee • 21. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuula: Luksuskorterite üüriturg – nõudlus suur, pakkumist vähe

Kõrgema hinnaklassiga üürikortereid otsivad eelkõige tähtajaliselt Eestisse tööle saabunud välismaalased. Eelistatud on täislahendus, kus suur osa eluks vajalikust juba kohapeal olemas.
Foto: Pixabay

Iga kõrgema hinnaklassi üüripind pole veel luksuskorter, toonitas Äripäeva Uus Maa kinnisvarasaates elamispindade tegevjuht Kristi Djomin. „Turul leidub üle 1000nde eurose kuuhinnaga üürikortereid, mis tegelikult tavalised kolmetoalised,“ kinnitas ta. Luksusüürikorteri puhul on oluline esmalt kindlasti asukoht, seda tüüpi üüripinnad asuvad Tallinna kesklinnas ja vanalinnas, ka Kadriorus ning Kalamaja alguses.“

Kliendid eelistavad uusi maju, kuid kindlasti sobib ka väärikas vanem maja, mille korter tipptasemel renoveeritud, sinna alla käib ka trepikoda. „Investorile soovituseks – kui Sul on korteris elanud näiteks 5 aastat üüriline, tasub enne uue inimese tulekut teha kiire värskendus ja vahetada vajaduse mööbel,“ soovitas Djomin.

Luksuskorterite puhul eeldavad üürnikud sageli täislahendust, see tähendab, et olemas on ka voodipesu ja käterätikud ning lauanõud.

Tüüpiline üürnik tuleb paariks aastaks, üürileandjad on Djomini sõnul huvitatud pikaajalistest lepingutest. „Kliendid on tavaliselt välismaalased, kes tulevad tööle meie IT-ettevõtetesse, startupperid, saatkondade töötajad. On ka kohalikku huvi, need on väga heal järjel pered, kes näiteks müünud maja ja veel pole uude kohta edasi kolinud,“ räägib Djomin. Sellisel juhul otsitakse senisele elupinnale lähedane kogemus.

Kuidas investorid endale üürilisi valivad ja kui palju maksab üks hetkel pakutavatest kalleimatest luksuskorteriteks, kuula juba Äripäeva raadio Uus Maa kinnisvarasaatest.

Saadet juhtis Aivar Hundimägi

Saadet toetab Uus Maa Kinnisvarabüroo

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474