Autor: Kristi Kool • 28. november 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kohvikuhoone uus omanik: maja ei lammutata maha

Nõmme linnaosa valitsus peatas täna päev tagasi alanud kunagise kohviku Tädi Anni Juures hoone lammutustööd, kuna tegevus oli linnaametnike teatel kooskõlastamata ja load lammutuseks puudusid. Kohviku omanik väidetega ei nõustu.
Foto: Tallinna linnavalitsus

Linnaosavalitsus teatab oma kodulehel, et pika ning väärika ajalooga Valdeku 66 kinnistu oli tükk aega müügis. Praeguseks on kinnistu leidnud uue omaniku. Eile alustati objektil ehitustöödega, millega käis täna ennelõunal tutvumas linnaosavalitsuse ehitusspetsialist. Kuna objektil ei toimu ehitusloa nr 1712271/38440 järgset ehitustegevust, anti ehitajale ja omanikule korraldus töö kohe peatada.

Kinnisvarauudistele andis kommentaari kinnisasja uue omaniku, K-Invest OÜ juhataja Meelis Kajandu, kelle sõnul lubas Tallinna linnavalitsus esitada homme kirjalikult täpse põhjenduse, miks töö peatati.

„Nii palju kui ma praeguseks tean, on nende hinnangul ehitusjoonistes ja seletuskirjas mingi vastuolu. Mina saan omalt poolt kinnitada, et joonistega on kõik korras, eraldi on märgitud säilitatavad ja lammutavad osad. Tõenäoliselt joonistesse korralikult ei süvenetud, tehti lihtsalt kiire otsus töö seisma panna. Igal juhul tekitab see palju küsimusi ja me ootame lubatud kirjalikku selgitust.“

Lammutusluba Kajandu sõnul antud juhul vaja pole. „Valdeku 66 objektil on tegemist on vana hoone rekonstrueerimise ja laiendamisega ning meil on plaan maha võtta amortiseerunud osa. Selleks pole eraldi lammutusluba tarvis. Kandvad osad, tugikonstruktsioonid, mis pidid säilima, on jätkuvalt püsti ja nii ka jääb,“ kinnitab Kajandu.

Ta lisab, et maja taastatakse endisel kujul, lihtsalt esimese korruse kolme külge tulevad laiendused. „Detailplaneeringu järgi on sinna lubatud ehitada kuni 600 ruutmeetrit hoone, aga me ei võtnud maksimumi. Maja jääb miljöösse sobiv ja nii palju kui kannatab, säilitame,“ lubab ta.

Majas hakkab Kajandu sõnul nagu varemgi tegutsema toitlustusasutus, kuid endisega võrreldes suurem ja kaasaegsem, korralike kütte- ja ventilatsioonisüsteemidega.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474