Autor: kinnisvarauudised.ee • 10. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Saue vald saab uue lasteaed-põhikooli

Saue valla ja piirkonna elukeskkonna arendaja Brave Capital koostöös rajatakse Veskimöldre elurajooni uus lasteaed-põhikool, kus esimesed õpilased saavad tarkust taga nõudma hakata juba 2020. aasta sügisest. Saue vallas laienenud Veskimöldre piirkonnas on kasvav vajadus lasteaia ja põhikooli järele.
Veskimöldre
Foto: Brave Capital

Saue valla ja kinnisvaraarendaja rajatava haridusmaja investeeringu maht jääb üle viie miljoni euro. Koolimaja arhitektuurse lahenduse lõi arhitektibüroo Tava OÜ.

Esialgu on planeeritud uude lasteaed-põhikooli neli lasteaiarühma ja kaks paralleelklassi 1.-9. klassini. Võimsust on uuel koolimajal aga koguni neljale paralleelklassile.

Brave Capitali juhatuse liige Veljo Kuusk ütles, et uus koolimaja saab olema nutikas ja innovaatiline ning kaasaegseimate lahenduste ja vahenditega, et lastel oleks võimalikult hea ning arendav õpikeskkond. „Näiteks saab koolimaja hästivarustatud IT-klassi ja ka köögiosa, kus lapsed ise kokanduskunstiga lähemat tutvust saavad teha,“ selgitas Veljo Kuusk.

Saue vallavanem Andres Laisk ütles, et Veskimöldre arendus tervikuna ning uue koolimaja rajamine on piirkonnale väga oluline. „See on juba loonud ja loob edaspidigi uue tervikkeskkonna, mis avab vähemalt viieaastase kasvuperspektiivi,“ oli Laisk tuleviku osas optimistlik.

Uue haridusmaja ehitushange on Saue vallavanema sõnul juba välja kuulutatud ning ehituse planeeritud alguseks jääb jaanuar-veebruar 2019. „Valmimisaeg kava kohaselt on 2020. aasta varasuvi ning lasteaed-põhikool alustab oma tegevust sama aasta sügisest,“ lisas Laisk.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474