Autor: kinnisvarauudised.ee • 11. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pihlakodu ehitab Tabasallu moodsa 200-kohalise eakate kodu

Eakate kodude kett Pihlakodu alustas Tabasalus uue kaasaegse eakate kodu rajamist, hoone valmimine on plaanitud tuleva aasta sügisesse.

Pihlakodu juhi Igor Pihela kinnitusel luuakse Harjumaale 200-kohaline eakate kodu. “Et elukohajärgsetest hoolduskohtadest on Harjumaal tuline puudus, on paljud siinsed eakad täna laiali hooldekodudes üle Eesti,” selgitas Pihela ja lisas, et ehitustööd Tabasalus Klooga mnt ääres on alanud ning uue eakate kodu valmimine on planeeritud järgmise aasta septembrisse. Ehituse peatöövõtja on Azelta Projekt OÜ.

Pihela sõnul on eesmärk luua kohaliku kogukonna eakate jaoks omamoodi tõmbekeskus, kuna Tabasalu Pihlakodu juurde planeeritav päevakeskus on avatud ka eakatele, kes soovivad külastada kompleksi ainult päevasel ajal ning saada osa hoones toimuvatest üritustest ja ühistegemistest. “Soovime viia sotsiaalhoolekande kvaliteedi Eestis uuele tasemele ja anda eakate kodule senisest hoopis erinev tähendus,” märkis Pihela.

Hooldajate ja tervishoiutöötajatega Tabasalu Pihlakodusse tulevad kaasaegselt sisustatud avarad eluruumid, lai teenustevalik, oma köök, raamatukogu, saun, soolakamber, massaaži- ja muud protseduuriruumid, aga ka avar ruum kontsertide ja ürituste korraldamiseks.

Tabasalu Pihlakodu avamise järel on ettevõttel eri Eesti paigus järgmisest sügisest hoolduskohti ligi 500 eakale. Senised suurimad Pihlakodud on 120-kohaline Tapa ning Tallinna moodsaim 100-kohaline eakate kodu Nõmmel. Pihlakodude ketti arendab Viru Haigla AS.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474