Autor: kinnisvarauudised.ee • 12. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kapitel valgustab 800 000 euro eest vanalinna müürid

Kinnisvaraettevõte Kapitel panustab Tallinna vanalinna müüride ja tornide fassaadivalgustuse rajamisse enam kui 800 000 eurot. Projekti raames saab kaasaegse fassaadivalgustuse üle 40 objekti.
Foto: Pixabay

Linnavalitsus ja Kapitel allkirjastasid täna vastava memorandumi. Abilinnapea Kalle Klandorfi sõnul on memorandumi eesmärk leppida kokku Tallinna linna ja AS-i Kapitel koostöö üldistes põhimõtetes ning anda kommunaalameti juhatajale volitus sõlmida korralduslikke kokkuleppeid memorandumi täitmiseks. „Memorandumi kohaselt korraldab AS Kapitel vanalinna müüride ja tornide fassaadivalgustuse ehitamise ja rahastab ehitamist. Tallinn omalt poolt korraldab valgustuse toimimise, seadmete ja stendide hooldamise, remondi ja elektriga varustamise ning kannab sellega seonduvad kulud,“ selgitas Klandorf.

Kokku paigaldatakse 580 uut LED-valgustit 41 objektile, teiste seas tornidele Paks Margareeta, Kiek in de Kök, Neitsitorn, Pikk Hermann, ka linnamüürile, Toompea nõlvale, Patkuli treppidele ja nende tagusele nõlvale ning sisemüürile Hobuveskist mööda Laboratooriumi tänavat, Pika jala ja Lühikese jala vahelisele müürile ja väravatele, sisemüürile Bremeni ja Hellemani torni vahel.

Valgustuse kontseptsiooni järgi on uued LED-valgustid sooja valgustemperatuuriga, tagades müüridele sooja ja õrna valguse, mis loob õdusa ja mõnusa miljöö ega valgusta müüre üle. Valgusprojekti autor on Tallinna linna poolt 2017. aastal korraldatud ideekonkursi võitnud Soome ettevõtte Lighting Design Collective Oy ning ehitustööd teeb Merko Infra.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474