Autor: kinnisvarauudised.ee • 17. detsember 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Üürigarantiilepingut sõlmides jälgi pakkumiste sisu

Järjest enam populaarsust koguv üürigarantii võimaldab investoril teenida passiivset tulu igapäevaselt kinnisvaraga tegelemata. Enne tasub aga kindlasti uurida pakkuja tausta, teha kindlaks, mida leping täpselt sisaldab ja kes tegeleb üürihaldusteenusega.
Foto: Pixabay

Kinnisvaraettevõtte Koidu OÜ juhatuse liige Karin Vinkel kinnitab, et huvi garanteeritud üüritootluse vastu on suur. “Oleme näinud mitmeid investoreid, kes soetavad endale üürikorterid, aga kuna nende fookus on kusagil mujal, siis tekib tehtud investeeringust pigem probleem, kuna ise peab tegelema igapäevaste muredega, nagu korteri sisustamine, üürilise leidmine ja tema probleemidega tegelemine, kinnisvarahaldusega seotud küsimused,” selgitab Vinkel.

Seepärast hakkas Koidu Ehitus OÜ Vinkeli sõnul paar aastat tagasi investoritele enda arendusprojektides pakkuma üürigarantiid, mis on saanud seni investoritelt väga positiivset tagasisidet. Sel aastal alustati külaliskortereid-büroopindu pakkuva DepotHouse projektiga, kus üürigarantii mängib võtmerolli.

Vinkeli sõnul tähendab nende projektide puhul üürigarantii seda, et ettevõte, kes haldab üürikortereid, sõlmib investoriga tähtajalise rendilepingu, ja Koidu Ehitus OÜ tasub regulaarselt investori kontole kokkulepitud summa ning vastutab seejuures täies mahus korteri haldamisega seonduva eest. “Tulemuseks on investori vaatevinklist kindel passiivne sissetulek kinnisvarast,” märkis Vinkel.

Viimasel ajal võib kohata turul mitmeid garanteeritud kinnisvarainvesteeringu reklaame, kuid siinkohal soovitab Koidu Ehitus OÜ juhatuse liige pöörata erilist tähelepanu sellele, mida pakkumine täpsemalt sisaldab.

„Näiteks kas mööbel on pakkumises sees või tuleb see investoril endal muretseda. Oluline on teada ka seda, kas pakkumine sisaldab üürihaldusteenust või tuleb selle eest lisaks maksta. Üürihaldus tähendab igapäevast üüriliste probleemidega tegelemist, garanteerimist, et kõik teenused toimiksid 24/7.“

Karin Vinkel lisab, et kindlasti tuleb paika panna, kes tegeleb vakantsiriski maandamise ehk uue üürilise otsimisega ja kindlasti peaks üürigarantii puhul täpsustama, kas garantii on juriidiliselt pädev ning veenduma, kas pakkujal on garantii pakkumiseks piisavaid tagatisi.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474