Autor: kinnisvarauudised.ee • 9. jaanuar 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Gert Jostov: Eestis on liiga palju kinnisvara

Riigile kuulub linnaservades liiga palju tarbetut ja amortiseerunud kinnisvara, mille võiks pikaajalisele rendile andes või maha müües uuele elule puhuda, kirjutab ASi Technopolis Ülemiste juht Gert Jostov.
Gert Jostov
Foto: Andras Kralla

Jostov leiab Äripäeva arvamusartiklis, et riigis tervikuna on kinnisvara pigem liiga palju kui liiga vähe ning Tallinna lähiümbrusest väljaspool ehitusel sarnast hoogu sees pole. "Üle Eesti on laiali pillutatud aga väga suur hulk sellist kinnisvara, mis on amortiseerunud või asub lihtsalt „vales“ kohas ning võimalused selliste hoonete korda tegemiseks on täna pehmelt öeldes nigelad. Kui jätta kõrvale ilmselge ehk lammutamise võimalus, mis pole alati sugugi otstarbekas ega ka kuluefektiivne, jääb üle küsida – mida sellise ajahambast puretud kinnisvaraga ikkagi peale hakata ja kas on võimalik tema väärtust kuidagi tõsta?" küsib Jostov.

Tema sõnul kuulub riigile kuulub ca 9,2 miljonit ruutmeetrit kinnisvara, millest suur osa lihtsalt seisab ja sellele ei ole suudetud viimase 20 aasta jooksul toimivat kasutusotstarvet leida. "Maapiirkondades on sageli probleemiks, et inimestel justkui ettevõtlikkust on, aga puuduvad vahendid, näiteks tootmishooned. Samas seisab linna äärtes kümneid tühje ja elektriühenduseta maju, millest hea tahtmise korral võiks asja saada. Juhul, kui selline kinnisvara kuulubki riigile, ei tohiks riik olla kade ja kui tal endal on puudu ideedest või rahalistest vahenditest, tuleks hoonete kasutamise ja korrastamise võimalus anda teistele. Kui mitte müües, siis pikaajalise rendilepingu alusel."

Pikemalt arvamusartiklit loe SIIT

Tule kuula Gert Jostovit 20. veebruaril 2019 konverentsil "Kinnisvarapööre"!

Registreeri ennast konverentsile SIIN

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474