Autorid: Birjo Must, Rivo Sarapik • 28. märts 2019
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuula: mis plaanid on EfTENil 16 miljoni euroga?

Viljar Arakase juhitud EfTEN Real Estate Fund III tuleb mais välja seni suurima, 16 miljoni eurose aktsiaemissiooniga. Kuhu raha paigutatakse, on juhi sõnul veel liiga vara rääkida, kuid müügiplaane silmapiiril pole.
EfTENi juht Viljar Arakas
Foto: Raul Mee

„Meil on mitu ideed Eestis, Lätis ja Leedus, kus me peame müüjatega eelläbirääkimisi,“ rääkis Arakas Äripäeva hommikuprogrammis. Kõigepealt on vaja kapital kaasata ning mida lähemale see aeg saabub, seda konkreetsemaks Arakase sõnul läbirääkimised lähevad.

Kinnisvaraturul on Arakase sõnul näha selgeid muutusi. Üks muutus on toimunud pangandusturul, kus marginaalid on selgelt suuremaks läinud. Lisaks lisab ebakindlust segadus pensioniraha ümber, mis on Arakase sõnul iga kapitalituru nurgakivi.

Teiseks, kui varem on kinnisvaraturul tooni andnud erainvestorid idast, siis praegu Balti kommertspankades Vene või Ukraina passiga kontot avada võib olla võimatu. „See tegelikult peaks tooma meile häid sisenemiskohti,“ rääkis Arakas.

EfTEN Real Estate Fund III aktsiaemissioon

Emiteeritakse 1 000 000 lihtaktsiat hinnaga 16 eurot aktsia kohta. Emissiooni tulemusel on aktsiakapitali uueks suuruseks 42 225 350 eurot.

Uute aktsiate märkimine ja tasumine toimub enne pakkumise algust avaldatavas prospektis märgitud korra järgi ajavahemikul 16. mai 2019 kell 9 kuni 31. mai 2019 kell 16.

Emiteeritavad aktsiad annavad õiguse saada dividendi alates 2019. majandusaasta eest.

Uues emissioonis on praegustel aktsionäridel eelismärkimisega tagatud sama suur osalus kui praeguses aktsiapakis. Ehk kui investoril on 75 aktsiat ning fondil kokku 3 222 535 aktsiat, siis investori tänane osalus on 0,00232%. Kui uus emissioon on kokku 1 miljon aktsiat, siis on samale investorile eelismärkimisega tagatud 23 aktsiat ehk 0,00232%.

Tegemist on EfTENile siiani suurima emissiooniga ning esimeses järjekorras eelistatakse seniseid aktsionäre. Kuid Arakas rääkis, et emissioon on piisavalt suur, et jätkub ruumi nii olemasolevatele kui ka uutele aktsionäridele.

Kuula intervjuud Viljar Arakasega Äripäeva hommikuprogrammist alates 33. minutist

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474