Autor: kinnisvarauudised.ee • 27. november 2019

Airbnb - üha populaarsem majutusvõimalus ja tuluallikas

Viimase nelja aastaga on Airbnb kaudu broneeritud ööbimiste arv Tallinnas kasvanud üle kaheksa korra, sealhulgas 2018. aastal oli ööbimiste arvu tõus võrreldes varasema aastaga üle 34%. Sellistele järeldustele jõudis Colliers International analüüsides Tallinna hotelliturgu ja Airbnb statistikat.
Foto: Pixabay

Inimeselt inimesele majutusteenud Airbnb pakub head alternatiivi hotellile, seda üldjuhul ka mõnevõrra soodsama hinnaga. Lisaks on Airbnb eeliseks võrreldes hotellitoaga suurem pind, mistõttu eelistavad seda varianti tihtipeale lastega või suurema seltskonnaga reisijad.

Jätkuvalt on turistide poolt eelistatuimaks majutustüübiks Tallinnas individuaalseks kasutuseks mõeldud ühe toaga korterid, mida eelistab ligi 60% Airbnb kasutajatest, millele järgnevad 24% kahe toaga korterid, teatab Colliers.

Kuigi Airbnb kaudu majutuse pakkujate arv, kelle kaudu on teostatud vähemalt üks broneering, on viimase kahe aasta jooksul kasvanud ligi 30%, on majutusruumide keskmine hind (ADR – average daily rate) olnud suhteliselt stabiilne, jäädes 66 euro kanti öö kohta. Enim on hinnasurve all just suuremad ja kallimad majutustüübid.

Trendina levinud üürikorterite ja finantsvabaduse temaatika on selgelt nähtav ka Airbnb statistikas – võrreldes 2017. aastaga suurenes 2018. aastal märkimisväärselt just nende Airbnb majutusteenuse pakkujate arv, kes omavad enam kui kümmet majutusruumi.

PANE TÄHELE!

29. jaanuaril 2020 toimub Äripäeva veebiseminar “Airbnb saladused - mida ja kuidas teha?

Seminari viib läbi Algis Liblik, kes on 1Estate Kinnisvara üks asutajatest. 1Estate Kinnisvara pakub lühiajalise üürimise (Airbnb) haldusteenust, mille eesmärk on aidata kinnisvaraomanikel ja investoritel teenida senisest suuremat tulu ning maksimeerida seeläbi oma investeeringute tootlust.

Registreeru veebiseminarile SIIN.

Lätis-Leedus rohkem hotellikohti

Võrdluses teiste Balti riikide pealinnadega paistab Tallinn silma eelkõige kuni ligi kolmandiku võrra suurema ööbimiste ja umbes 15-20% suurema majutuse pakkujate arvu poolest. Ka on keskmine majutusruumide hind Tallinnas (66 eurot öö kohta) ligi kuni kolmandiku võrra kallim kui Riias (52 eurot) ja Vilniuses (49 eurot).

Peamiseks põhjuseks võib pidada asjaolu, et Tallinna hotelliturule on viimase kümne aasta jooksul lisandunud oluliselt vähem uusi hotellitube kui Riias ja Vilniuses.

Lisaks toetavad Tallinna majutusasutuste turgu paljuski Soome turistid, kelle osakaal on jäänud läbi aastate 45-50% vahele kogu välisturistide arvust. Riias ja Vilniuses on jaotunud välisturistide osakaal ühtlasemalt erinevate riikide vahel ning ühte majutussektorit väga tugevalt toetavat stabiilset turistide gruppi ei ole.

Kevadel kirjutas Äripäev, et Airbnb plahvatuslik kasv on pannud kasumlikkusele põntsu, mida omalt poolt võimendab ka turistide arvu tagasihoidlik kasvutempo.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474