2. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kodakondsus kõigile, kes tahavad

Gert Jostov
Foto: Eiko Kink
E-residentsus on olnud lennukas innovatsioon – e-residente on tänaseks 15 000. Kuid sellest ei piisa, kirjutas Technopolis Ülemiste tegevjuht Gert Jostov Äripäevas.

Olen kodanikuna valmis igale inimesele, kes tuleb Eestisse elama, andma ühe aasta täielikku tulumaksuvabastust kuni 2100eurose palgani (see on uue valitsuse maagiline palganumber, millest alates on kodanikud “liiga rikkad”).

Olen valmis igale inimesele, kes asub Eestisse ettevõtjaks ja palkab vähemalt ühe inimese, esimesel viiel aastal andma dividendide tulumaksult soodustust. Ma olen valmis lubama topeltkodakondsust kõigile, kes seda vajavad.

Ma annaksin kodakondsuse kõigile, kes on elanud Eestis vähemalt 25 aastat – et näidata maailmale, et oleme avatud riik, tahame saavutada edu, me kasvame. Need, kes tahavad oma sugulasi või sõpru Lätist, Ukrainast, Soomest või Rootsist, Gruusiast või isegi USAst siia tuua – andku tuld! Eesti peab olema näljane iga kodaniku järele. Peame palavalt armastama kõiki, kellele me meeldime. Küll me neile tööd leiame – sest nad annavad tööd ka meile ja iseendale.

See ei tähenda, et peame kunstlikke värbamiskampaaniaid tegema. Kuid firmad, mis soovivad laieneda, saavad võimaluse inimesi juurde palgata. Korralik reklaamikampaania Poolas “Tule Eestisse elama!” oleks väga šeff värk! Ja see toimiks, kui meil on midagi väga head pakkuda – nt kodakondsust. “Eesti otsib kodanikke!” oleks samuti kõva sõna.

Ma ei karda, et eesti keel kaob ja tekivad getod. Pigem vastupidi. Praegu on meil vähese sotsiaalse avatuse tõttu vaja ka Narvas ja Virumaal teha kampaania “Narvakas, tule Eestisse elama!” või “Narva otsib eestlast!”.

Asustame Eesti. Ihkame esmalt rahvaarvu kasvu – mitte ainult rahnude, vaid rahvaste rändamisega. Kasvatame kodanike arvu nii palju, kui saab. Muudame kodakondsuspoliitika Euroopa kõige liberaalsemaks.

Anname kõigile kohe kodakondsuse, kes seda tahavad. Paarist soovitajast – nt tööandjast või äripartnerist piisab. Näitame maailmale, et Eesti on parim koht, kus teha äri. Kus on kasumi kõrval ka hea olla. Heaolu ja tulu on tasakaalus. Näitame, et Eesti on parim koht maailmas, kus elada. Ta ongi!

Artikkel ilmus Tallinna Kaubamaja, Danske Banki, ACE Logisticsi, Eesti Gaasi, Silberauto, Eesti Ettevõtluskõrgkooli Mainor ja Äripäeva arvamuskonkursi Edukas Eesti raames.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474