Kõik eramaja ehitusest 2020
Peatükid1/5
1. Köögitrend: Valge asemele öömust!
2. Elava tulega ahi on enamat kui lihtsalt tulekolle
3. Firelli Gruppi luues oli vaid tahe ja üks Belarusi traktor
4. Aiamajade paigaldusega tegelev Inwood rõõmustas suure huvi üle ka kriisi ajal
5. Arensi disainköögi tellimine toimib edukalt ka kontaktivabalt
Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 21. oktoober 2020

Köögitrend: Valge asemele öömust!

Eramaja köögi planeerimine võiks alata võimalikult varakult. On juhtunud, et mõni köögilahendus on valminud enne maja üldplaani. Kindlasti on arukas projekteerimist alustada faasis, kui kommunikatsioonid veel paigas ei ole.
Musta värvi köök, kus pilgupüüdjaks on toonitud puit.
Foto: Arens

Enne köögistuudio poole pöördumist võiks oma soovid kaardistada ja internetis uurimistööd teha, näiteks fotogaleriides ringi vaadata ning parimad ideed salvestada. Köögidisaineril on sellisest informatsioonist palju abi, seda just eelistuste ja vajaduste väljaselgitamisel.

Köögisalongi tulijal võiks kaasas olla ka maja plaan, mis annab palju vajalikku informatsiooni. Avatud köök on osa maja ruumiprogrammist, mitte eraldiseisev osa.

Hetketrend soosib kõrgeid, laeni ulatuvaid ülakappe, saarelahendusi ja kõrgeid torniseinu.

Varasemate aastate valgete ja heledates toonides köökide kõrvale on astunud öömustad või väga tumedates hallides, rohekates või sinkjasmustades toonides köögid. Ka köögitehnika ning valamu-segisti on sageli musta tooni. Laminaattööpindade asemel valitakse üha enam kas poleeritud, mati või antiiktöötlusega kivitasapind.

Kui on plaan aknalauad tööpinnaga ühendada, tuleks akende kõrgused ühitada tulevase köögi tööpinnaga. Üldjuhul on aknaava sobilik kõrgus ilma aknalauata 87 cm. Kuna sageli soovitakse valamu paigutada akna alla, tuleks arvestada, et segisti akna avanemisel ette ei jääks.

Viimastel aastatel on köögidisaini lisandunud palju põnevaid tooteid – pliidiplaati integreeritud õhupuhasti, sisse ehitatud veinikülmikud, mööblisse sobitatud metallriiulid, kivipinda ”valatud” valamud, keeva vee võimalusega segisti jne.

Väga populaarsed on supermatid ja näpujälgi hülgavad nano- ehk Fenix-pinnad. Konkreetset materjali pakutakse eri köögistuudiotes erinevas kvaliteedis. Kahepoolne on kvaliteetsem ning ühepoolne soodsam materjal. Ühepoolse materjali puhul peaks arvestama, et uste siseküljed pole näpujälgede eest kaitstud, erinevusi on ka viimistluses ja hooldatavuses. Erinevate tootjate puhul on erinevad ka nanouste servakandid. Ideaalse viimistlusastme, st sulatuselaadse tulemuse annab ainult lasertöötlus. Arens läks laserkantimisele üle juba 2015. aastal ja vähem teatakse seda, et lasertöötlusega on kanditud ka kõik Arensi tehasest välja minevad kapikorpused.

Parimad tänapäevased kujundusprogrammid annavad tulevasest köögist uskumatult loomutruu pildi, mida on võimalik eri rakurssidest vaadelda. Arensis kasutatav kujundusprogramm Winner annab lisaks fotorealistlikule kujundusele ka automaatse hinna.

Vaata lähemalt arens.ee

TASUB TEADA!

Arens ASi tehas asub Tartumaal ja on köögimööbli valmistamisega tegelenud juba 27 aastat. Tööd annab ettevõte ligi 90-le inimesele. Arens on kasvanud üheks Eesti suurimaks mööblitootmise ettevõtteks ning valmistanud tänaseks juba üle 160 000 köögi. Lõpule on viidud kogu tehase automatiseerimine, kus tootmisprotsessid on robotiseeritud.

Arensi klient on harjunud paindlike valikute ja mööblilahendustega, seetõttu pingutame selle nimel, et säilitada võimalikult suur võimaluste paljusus. Arensi näol on tegemist eritellimusmööbli valmistamisega suurtootmise tingimustes.

Ideaaluputusega valamu kivitööpinda.
Foto: Arens
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474