11. detsember 2006
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Terve Eesti on suveks internetiga kaetud

Eesti Energia plaanib suveks terve Eesti mobiilse internetiga katta.

Televõrgu AS ja Hiina firma ZTE Corporation käivitavad koostöö Sideametilt saadud litsentsi alusel Eesti täielikuks katmiseks internetiga.

Televõrgu AS tuleb kõikjal Eestis kättesaadava mobiilse interneti teenusega turule 2007 aasta kesksuvel, teatas ettevõte.

Eesti Energia kontserni kuuluv Televõrgu AS võitis Sideameti korraldatud konkursi lairibatehnoloogial põhineval sidevõrgul võrguteenuse osutamiseks ja hakkab järgmise aasta juulist pakkuma kõigile huvilistele WiFi-ga sarnast internetiteenust, mille leviala katab kogu Eestit.

Erinevalt täna kasutusel olevast WiFi-st ja Wimax-ist on Televõrgu poolt pakutav mobiilse interneti teenus kasutatav igal pool ning ei vaja tugijaama vahetut lhedust internetiteenuse kasutajale. Teenuse tarbimiseks piisab, kui pista kantavasse arvutisse vastav raadiokaart.

“Käesoleva aasta esimesel poolel testis Televõrk aktiivselt elektrivõrgu kaudu interneti kasutamist võimaldavat tehnoloogiat, kuid testid on näidanud, et sellel tehnoloogial baseeruva teenuse leviala jääb siiski oodatust väiksemaks,” rääkis püüdlustest internetiteenuse laiema pakkumise suunal Televõrgu juhataja Urmas Aiaste. “Tänaseks on Televõrk leidnud parema lahenduse ja toimiva tehnoloogia interneti pakkumiseks kõigile soovijatele. Poole aasta pärast on meil Eestis võimalik e-kirju vahetada ja internetis surfata nii rannas, maal vanaema juures, kui näiteks rongiga ühest kohast teise sõites,” rääkis Aiaste

Mobiilne internet on maailmas kasutusel ligikaudu 80s riigis. Eesti jaoks on see esimene ettevõtmine, mis reaalselt loob interneti kasutamise võimaluse igale soovijale, sõltumata tema asukohast. Tänu mobiilse interneti kasvavale levikule maailmas on turul rikkalik valik atraktiivseid terminaalseadmeid.

Televõrgus on hetkel käimas aktiivne raadiovõrgu ehitus. Võrguseadmed tarnitakse firma ZTE Corporation poolt.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474