6. oktoober 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Viimsi vald plaanib ehitada algkoolide võrku

Viimsi vald plaanib ehitada algkoolide võrgustiku, esimese kooli alustamiseks on saadud erafinantseeringuna 120 miljonit krooni, edasise rahastamise osas esialgu veel selgus puudub.

Viimsi valla abivallavanem Endel Lepik ütles aripaev.ee-le, et valla koolivõrgu arengukava näeb ette algkoolide võrgu ehitamist. Seni on alustatud ühe kooli ehitamist 120 miljoni kroonise erafinantseeringu eest. Edasiseks tegevuseks on aga vaja sama palju ning veel ei teata, kas finantseering tuleb valla- või erarahakotist.

"Valla koolivõrgu arengukava näeb ette algkoolide võrgu ehitamist. Oleme sellega alustanud, väljastasime just ehitusloa nn Karulaugu lasteaed- algkooli ehitamiseks," ütles ta.

„Karulaugu lasteaed- algkooli ehitab ja finantseerijaks on ELL. Kinnisvara,” ütles ta. “Ei tea, kas nad ehitavad oma vabadest vahenditest või teevad seda laenurahaga. Kooli maksumus on 120 miljonit krooni. ELL. Kinnisvara korraldas riigihanke ehitustööks," lisas Lepik.

"Arengukava näeb ette algkooli ehitust ka Randverre, poolsaare idarannikule. Kui sealne elanike arv kasvab samas tempos, siis vajab see piirkond kooli kolme, nelja aasta pärast," lisas Lepik.

Ta lisas, et üks kool planeeritakse ehitada Viimsi alevikus Viimsi-Haabneeme piirkonda. "Paralleelselt peame läbirääkimisi ka AS Esmari nn Viimsi vana kooli kasutamise üle, et lahendada pikaajalised Viimsi hariduse ees olevad probleemid s.o. tulenevalt koolivõrgu arengukavast on Viimsis ette nähtud progümnaasiumi teke ja positiivse lahenduse korral vallale suudame me lahendada koolikohtade defitsiidi," rääkis Lepik.

Abivallavanema sõnul arvab riik, et vallale pole kooli vaja, kuna kool on olemas. Vald aga teab, et kohti pole. "Kuna Viimsi keskkool täitus õpilastega planeeritud viie aasta asemel kahe aastaga ning õpilaste arv meie koolides näitab pidevat kasvu, kaasa arvatud Püünsis, siis arvan, et elanikud on meie koolides pakutava haridusega rahul. Viimsi keskkool on populaarne õppimiskoht ka naaberomavalitsuste lastele," märkis ta.

“Esmari kooli suudaks konstentreerida kuue klassilise algkooli, tuua algkool välja Viimsi keskkoolist ja kasvatada Viimsi keskkooli selliseks tugevaks progümnaasiumiks,” ütles ta. “Karulaugus algasid ehitustööd eelmisel nädalal. Kool peaks valmis olema 2009. aasta esimesel septembril. Lasteaed kuu või kaks hiljem, kui ehitaja oma lepingut täidab. Randvere kool on analüüsi järgi valmis 2011-2012. aastal," ütles Lepik.

"Esmarit on vaja renoveerida, panna sinna mingi kogus raha, et vastaks tervisekaitse ja päästeameti nõuetele," ütles Lepik. Tema sõnul on kõige odavam renoveerida AS Esmarile kuuluv koolihoone. See jätaks ära näiteks Mäepealse Viimsi algkooli ehitamise ning Randpere lükkuks edasi.

"Kas renoveerib majaomanik Esmari või on endal vahendeid renoveerimaks ja ostmaks, täpne finantsskeem selgub töö käigus. Maja annaks renoveerida 100 miljoniga, uus ehitus võtaks 120 miljonit krooni," rääkis ta. Esmariga pole läbirääkimised eelnevatel aastatel kusagile viinud ning abivallavanem ei taha kuupäevade osas veksleid välja anda, loodetavasti selgub finantsskeem aasta lõpuks.

"Täna on küsimus, kas ehitame kooli eraraha eest või vaatame valla rahakotti. Ostame Esmari kooli välja sellel hetkel, kui meil tekib vaba raha ja suudame pankadega kokku leppida, et jõuame selle kooli välja osta. Üürimine on suhteliselt kallis," ütles Lepik.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474