31. detsember 2008
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ametiühingud: vaatame, milliseid aktsioone liikmed nõuavad

Eesti Ametiühingute Keskliidu (EAKL) juhatus otsustas esmaspäeval erakorralisel istungil uurida jaanuarikuus oma liikmetelt, milliseid aktsioone on nad alampalga tõusuks valmis korraldama.

„Me ei nõustu tööandjate keskliidu volikogu seisukohaga mitte tõsta alampalka,“ väljendas EAKLi esimees Harri Taliga liidu ametlikku seisukohta. „Sellepärast pöördume jaanuarikuus oma liikmete poole, et uurida, mida nad on valmis ette võtma, et lepe ikkagi tuleks,“ lausus Taliga ning lisas, et oma seisukoha edasise suhtes kujundab juhatus pärast uurimustulemuste analüüsimist.

„Ma ei hakka praegu kohvipaksu pealt ennustama, et millised ettepanekud (liikmetelt – toim) tulevad ning mis neist välja koorub,“ pareeris Taliga spekulatsioonid võimalikest streikidest.

Alampalga tõus pole Taliga sõnul mitte ainult alampalga saajate, vaid kogu ühiskonna teema. Ühtlasi aitab alampalga tõus riigil suurendada maksutulusid, kuna vähendab ümbrikupalkade maksmise võimalusi.

Taliga meelest võiksid läbirääkimised tööandjate kesliiduga jätkuda uue aasta veebruaris, pärast seda, kui avalikustatakse aasta viimase kvartali majandusnäitajad. Uus alampalgamäär võiks aga jõustuda järgmise aasta 1. aprillist.

EAKLil on 19 liikmesorganisatsiooni, mis tegutsevad tööstus-, transpordi, teenindus- ning avalikus sektoris.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474