6. november 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Naistearst Sõritsa maksab dividendimiljonite abil perevõlgu

Naistearst, Tartus Elite, Tähe ja Gyne erakliinikuid omav Andrei Sõritsa plaanib äriühingutest välja võtta 11 miljonit dividendikrooni.

Tohter ütleb, et kindlat strateegiat neil dividendide maksmiseks ei ole. "Vaatame, et "huntidel oleks kõht täis ja jänesed jääksid ellu". Kuna meil on tegemist pereettevõttega, siis sel aastal oleme otsustanud "perevõlad" dividendidest tagasi maksta," ütleb Sõritsa.

Kas arst suudab ka järgmisel aastal üle 10 miljoni krooni dividendideks maksta? "Sel aastal toimub meie Elite, Tähe ja Gyne kliinikutes patsientides ja teenustes ümberstruktureerimine - esimese poolaasta jooksul on langenud 15 protsenti ambulatoorsete patsientide arv, sünnituste arv kukkus 40 ja operatsioonide arv 20 protsenti. Samas on tõusnud välismaa patsientide arv, kes on tulnud meie juurde nii operatsioonideks, kunstlikuks viljastamiseks kui ka ambulatoorsetele vastuvõttudele. Seega, käibenumbrid ja kasum vähenevad, aga mitte dramaatiliselt. Kui palju suudame ja kas hakkame dividende järgmisel aastal maksma, selgub alles järgmise aasta juunis," on Sõritsa siiski rahulolev.

Ta ütleb, et kriisiajast hoolimata on neile pakutud erinevaid kliinikuid müüa nii Tallinnas kui ka Riias. "Aga need pakkumised ei olnud meie jaoks huvitavad. Kui tekib hea pakkumine või hea partner - oleme valmis laienemiseks. Eelmisest aastast, arvestades, et ühiskonnas tekkisid pinged seoses majandusliku olukorraga, oleme otsustanud, et on parim aeg võtta aeg maha, investeerida ainult kindlal vajadusel, hajutada riske, investeerides erinevates valdkonnades, maksta võlad tagasi, hoida vajadusel raha "sukas" mustadeks päevadeks," kirjeldab Sõritsa kriisiaja olulisemaid põhimõtteid eluspüsimiseks.

Kui suurettevõtja Urmas Sõõrumaa meelest talle 21%-line dividendide tulumaksumäär liiga ei tee, siis doktor seda kuigivõrd ei seedi. "Inimesed on sama erinevad nagu puud looduses: mõned kasvavad kõrgemaks, mõned on paindlikumad… Ka inimeste potentsiaal õppida, teha tööd, luua on väga erinev. Kui ühiskond soovib, et inimesed, kes ei suuda või ei soovi tööd teha, elaks ka sama hästi, kui inimesed, kes tahavad, suudavad ja teevad tööd, siis maksud peavad võimalikult suured olema. Kui riik korjab vähem makse ja inimene hakkab rohkem vastutama oma elukäigu eest, siis tekib suurem ebavõrdsus. Kuna suurem osa oma elust elasin sotsialismi ajal, siis mul on, millega võrrelda ja rohkem sotsialismis ma elada ei tahaks. Olen selle poolt, et maksud on võimalikult väikesed ja ma tahan ise otsustada ja vastutada oma ja oma pere elu eest, mitte loota, et riigi sotsiaalne süsteem hoolitseb, kas saaksin pensioni, hooldekoju, ravi…," läheb Sõritsa madalaid makse ülistades põlema.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474