5. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

KV.EE: täiturid arvasid, et neil pole lisareklaami vaja

Aastaid tegutsenud kinnisvaraportaali KV.EE juht Tarvo Teslon rääkis, et aasta alguses valminud kiirmüügirubriigi aktiivsel tutvustamisel ütlesid osad kohtutäiturid oma keeldumist põhjendades, et neile pole lisareklaami vaja.

"Kohtutäiturid ja pankrotihaldurid on kinnisvaraportaalis KV.EE kuulutanud vähesel määral juba aastaid," tõdes Teslon. "Aasta alguses nägime suuremat vajadust ja tegime selleks eraldi rubriigi "Kiirmüük ja enampakkumised". Täna on meil umbes 300 enampakkumise kuulutust."

Tesloni sõnul on aktiivsemad kohtutäiturid Elin Vilippus, Rocki Albert ja Rannar Liitmaa, kuid KV.EE kasutajaid on täiturite seas teisigi.

"Kui rubriigi avasime, pakkusime oma teenuseid kõigile kohtutäituritele. Keeldumise põhjuseid oli mitmeid, osad arvasid, et neil ei ole müügiks lisareklaami vaja. Samas selgitasime olemasolevatele klientidele fotode lisamise olulisust," sõnas Teslon.

Kohtutäituri seadus kohustab täitureid pildiga kinnisvarakuulutusi avaldama ühes enimkasutatavas kinnisvaraportaalis, kuigi kinnisvara müügikuulutusi avaldavad kõik kuulutusteportaalid ja on olemas ka kaks sundenampakkumistele keskendunud portaali.

"Seaduseelnõust ei loe suunamist kuidagi välja," kostis Teslon Äripäeva küsimuse peale, kas eelnõu sõnastusele on midagi ette heita. "Enamlevinud kinnisvaraportaale on Eestis kaks (KV.EE ja City24 - toim), kui kohtutäiturite teated nende vahel ära jagunevad, siis on minu arust tehtud hea seadus. Ja kui kõikide kuulutuste juurde lisatakse pilt, siis just seda võimalikud ostjad ootavad."

Teslon loetles KV.EE tugevusi: "Oleme usaldusväärsed partnerid ja turul olnud juba üle 10 aasta. Enamus maaklrereid kasutab meie teenuseid.

Koostöös Osta.ee'ga näitame meile lisatud kuulutusi rohkem kui 190 000 inimesele nädalas."

Lisaks plaanib KV.EE lisada kohtutäiturite teated ka kuulutusteportaali Hydra.ee, mis on küll alles uus tegija, aga mille nädalane külastajate arv on ületanud juba 15 000 piiri. "Portaalidega KV.EE, Osta.ee ja Hydra.ee katame konkurentidega võrreldes kindlasti ära suurima hulga inimesi," ütles Teslon.

"Kuna meil on tihe koostöö gruppi kuuluva Osta.ee-ga, siis elektroonilise oksjoni korraldamine on meie kaudu lihtne ja meie jaoks läbi käidud tee. Osta.ee kaudu on aastaid müüdud riigivara ja alles hiljuti müüdi näiteks Pärnu linna kinnisvara," täpsustas mees.

Kohtutäiturite võlumiseks tegi KV.EE neile sooduspakkumise, lubades 690 krooni eest kuus avaldada piiramatul arvul kuulutusi. Kinnisvaraarendajatelt ja -vahendajatelt võtab KV.EE ühe projekti kuulutuste eest 1000 krooni kuus, piiramatu arvu kinnisvaraprojektide müügil aga 4000 krooni kuus.

"Me ei soovi kohtutäiturite pealt teenida, vaid pakkuda enampakkumisteadetega lisaväärtust oma portaali külastajatele," põhjendas Teslon.

Lisareklaam, nagu näiteks uue hinna teavitamine, kuulutamine esilehel ja tasemeteenused oleks täituritele aga sama hinnaga, mis teistelegi portaali kasutajatele.

Nädalas rohkem kui 80 000 külastajaga KV.EE töökeskkond võimaldab pakkumiste avaldamise kõrval pidada ka pakkumiste andmebaasi ja saata pakkumisi otse ajalehte Kuldne Börs. Lepingulised kasutajad saavad vahetada infot foorumis, millele on ligipääs üle 1200 liitunud maakleril ja juurdepääsu kuni 50-le teiste kasutajate poolt sisestatud ostusoovijale.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474