12. detsember 2009
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Liiklusõnnetuse isikukahju tõuseb 39 miljonini

Eilsest suurenesid liikluskindlustusseadusest tulenevalt liikluskindlustuse hüvitise piirsummad. Liiklusõnnetuse isikukahju tõuseb 39 miljonini.

Erinevalt praegu kehtivast olukorrast, makstakse edaspidi hüvitisi kahjujuhtumi põhiselt.

Varasemalt oli maksimaalne varakahju hüvitis 1,6 miljonit krooni ja isikukahju hüvitis 5 miljonit krooni kannanu kohta. Alates 11.12 on maksimaalne hüvitis varakahju korral 7,8 miljonit krooni (0,5 miljonit eurot) ja isikukahju puhul 39 miljonit krooni (2,5 miljonit eurot) kahjujuhtumi kohta. Juunis 2012 hüvitise piirmäärad kindlustusjuhtumi kohta kahekordistuvad.

ERGO kindlustusdirektor Andres Konsapi sõnul annab hüvitismäärade suurendamine inimesele kindluse, et kahju igal juhul täies ulatuses hüvitatakse. „Senise praktika kohaselt on jäänud isikukahjujuhtumid praeguste hüvitispiiridest allapoole. Suurim Eestis toimunud isikukahju hüvitis on küündinud 4,5 miljoni kroonini. Samas on rongi ja sõiduki avarii tõttu tekkinud kahjud olnud märksa suuremad kehtinud hüvitispiirist, mistõttu neid pole ka kindlustuse poolt täies ulatuses hüvitatud,“ ütles Konsap.

Samas ei näe ERGO hetkel vajadust kindlustusmakset piirsummade suurenemise tõttu koheselt korrigeerida. „Peamiseks tariifi mõjutajaks on kahjusagedus. Seni on suuri kahjujuhtumeid juhtunud üliharva. Oleme piirmäärade tõusuga hetkel kehtivates tariifides juba arvestanud. Kuid arvestades Lääneriikide isikukahjude nõuete suuruseid, siis ei saa välistada edaspidi suurte kahjunõuete sagenedest vajadust hinnakorrektuuriks,“ lausus Konsap.

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474