23. veebruar 2011
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Nordeconi kaebus jäi rahuldamata

Eile jättis Tallinna halduskohus rahuldamata Nordecon ASi  kaebuse riigihangete vaidlustuskomisjoni otsuste üle, nüüd saab maanteeamet Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimis- ja ehitushankega jätkata ning ootab pakkumusi esmaspäevaks.

„Kohtu positiivset otsust arvesse võttes on Maanteeamet veendunud, et Aruvalla-Kose teise hankemenetlusega on võimalik jätkata ja eeldades hanke jätkumisel pakkujate mõistlikku käitumist on lepinguni võimalik jõuda aprillikuu jooksul,“ ütles maanteeameti peadirektori asetäitja Märt Puust hanke väljavaateid kommenteerides.

Tema sõnul on ehitustegevusega reaalne alustada käesoleval suvel, kuid kuna lepingu täitmine algab projekteerimisest, siis jääb suuremate ehitustööde algus 2012. aasta kevadesse. Projekteerimis- ja ehitusperioodi kogupikkus on 28 kuud, mis tähendab, et kogu teelõigu valmimine jääb kõigi eelduste kohaselt 2013. aasta suve lõppu.

Nii Tallinna halduskohus kui ka rahandusministeeriumi juures asuv riigihangete vaidlustuskomisjon on mõlemad leidnud, et Nordecon ASi vaidlustatud Aruvalla-Kose teelõigu projekteerimise ja ehituse hanke alusdokumendid ei ole õigusvastased. Seega on eilse kohtuotsusega lükatud ümber kõik Nordecon ASi esitatud etteheited hanke alusdokumentide kohta.

Käimasolev hange kuulutati välja 12.11.2010 ja pakkumuste esitamise tähtajaks määrati 22.12.2010. Nordecon ASi vaidlustuste tõttu on hanke tähtaeg edasi lükkunud kahe kuu võrra ning uueks pakkumuste esitamise tähtajaks on määratud 28. veebruar.

 

Autor: Haldusuudised.ee

Kinnisvarauudised.ee toetajad:
Teeli RemmelgKinnisvarauudised.ee juhtTel: 51 23 770
Siim SultsonReporter-toimetaja Tel: 53 330 651
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51 990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58 361 474