9. jaanuar 2013
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Elinordile määrati pankrotihaldur

Harju maakohus algatas Elinord Ehitus pankrotimenetluse, määrates ajutiseks pankrotihalduriks Kristo Tederi ning jättis kõik kompromissid kinnitamata.

"Minuni ei ole veel materjalid jõudnud ning kohus on selle määruse üsna värskelt teinud, millega mind määrati ajutiseks pankrotihalduriks," lausus Teder.

Tederi sõnul pole ta eelnevalt Elinord Ehitusega kokkupuutunud. "Ainult põgusalt, nii palju, kui ajakirjanduse vahendusel on minuni jõudnud. Hakkan nüüd pilti kokku panema, mis seal täpselt on," märkis ta.

Tema sõnul on see ring üsna suur, kes on Elinord Ehituse vastu nõudeid esitanud ning võlgnik vaidleb pankrotiavavalduse vastu. Teder lisas, et määruse eesmärk ongi teha selgeks, milline olukord on ettevõttes. Teder soovib pildi kokku panna kuu aja jooksul.

Kui mõni nädal tagasi arutati maakohtu istungil, kas määrata pankrotihaldur või mitte, oli Elinord Ehituse juht ja üks omanikest Toomas Kaaret kindel, et haldurit ei määrata. Tollel istungil olid hagi esitajateks kütte-, ventilatsiooni- ja kliimaseadmete paigaldus tegelev OÜ Deandra, puidust uste, akende, aknaluukide ja nende raamide tootmine tegelev Seicom Uksetehas OÜ, lukkude ja hingede tootmisega tegelev Valnes AS, ehitusmaterjalide ja -tarvete jaemüügiga tegelev GK Trade OÜ, keemiatoodete hulgimüügiga tegelev Pintaväri Eesti OÜ, elektriinstallatsiooniga tegelev Alarmnet AS, TV Online OÜ ja ehitusmaterjalide ja -tarvete jaemüügiga tegelev Hörmann Eesti OÜ.

Hea teada:

Elinord Ehitus – 30% Toomas Tromp, 20% Igor Zubets, 30% Riho Kalve, 20% Toomas Kaaret. Juhatuse liikmed: Toomas Kaaret ja Kaido Saveljev

Autor: Haldusuudised.ee

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474