Autor: Aira Tammemäe • 21. oktoober 2015
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Eesti väiketootja maja sai püsti tunniga

Aasta puitehitise tiitlile kandideeriva Greencube maja pandi püsti ühe tunniga, samas on sihtturgudeks võetud just külmema kliimaga Põhjamaad.

Loetud päevad tagasi jõudis Läänemaal, Kõmsil asuva Greencube majatehase uus näidismaja Virtsu sadamasse praamilt tulijaid tervitama. Hoone paigaldamine võttis aega vaid ühe tunni.

"Meie poolt toodetavad hooned sobivad nii suvilaks, saunaks kui koduks" rääkis Greencube OÜ juhatuse esimees Henri Bekmann. Greencube toodab aastaringseks kasutamiseks mõeldud väikemaju. Esimene hoone tuli tootmishoonest pisut rohkem kui aasta tagasi. Täna vaadatakse juba ekspordi suunal, kuna väikemajade trend on tõusuteel.

Bekmanni sõnul on sihiks võetud esmalt Soome, Rootsi ja Norra. "Sihtturg sai vaitud tootpõhiselt, et pakkuda taskukohase hinnaga aastaringseks kasutamiseks mõeldud väikemaju just külmematesse piirkondadesse." Greencube tulevikuplaanidesse mahuvad ka elementmajad, mida saaks saata nö lego-majana konteineris kriisikolletesse. Eesmärk pakkuda vajadusepõhist toodet ja läbi selle elavdada kohalikku majandust läbi töökohtade Hanila vallas.

Täna toimetatakse neljasajal ruutmeetril. "Meie tootmisvõimsus on vajadusepõhine. Oleme teinud suured ettevalmistused ja kokkulepped just selle eesmärgiga, et meil oleks vajadusel kasutada tuhat kakssada ruutmeetrit tootmispinda.  Kuna tegemist on käsitööga, siis tootmisvõimsus on võrdlemisi madal."

Hooneid on Bekmanni sõnul ehitanud hetkel kokku üksteist. "Selleks aastaks on veel mõned broneeringud, mida sellel aastal veel ehitada tuleb.Küll aga näitab järgmine aasta mahu tõusu, sest broneeringuid varakevadesse tuleb aina enam. Hetkel on juba kevadeks oodata kümne hoone tellimust, mille läbirääkimised materjalide ja värvide osas juba käivad."

Töövahendeid aitas soetada EAS`i stardikapitali toetus. "Täna olema ettevõttesse investeerinud kolmkümmend tuhat eurot. Kasvamiseks on vaja ettevõtet igapäevaselt investeerida, investeerida, investeerida. Kõike muidugi jõukohases tempos," kommenteeris Bekmann.

 Kuidas maja püsti pannakse, näeb SIIT

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474