Autor: kinnisvarauudised.ee • 31. mai 2016
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Veebirakendus lubab vahendustasuta kortereid

Vasakult Maret Ahonen, Joonas Põder ja Karl-Sander Erss
Foto: Andres Tennus / TÜ
Tartu ülikooli äri- ja projektiideede võistluse „Kaleidoskoop“ võitis meeskond Konku, kelle veebirakendusest leiab vahendustasuta üürikuulutused. Võitjatiim on mõelnud nii koduotsija kui ka korteriomaniku peale ning kasutab mõlemal juhul väga personaalset lähenemist, vahendas ülikool.

Tartu ülikooli geenitehnoloogia eriala tudengi Karl-Sander Erssi ja õigusteaduse üliõpilase Joonas Põdra loodud rakenduses konku.ee leiab oma tulevase kodu kas hinna, asukoha, tubade arvu või muude tingimuste järgi.

„Eduka tehingu korral palume inimesel korteriomanikule oma hinnang anda – kas kokkulepitust peeti kinni, kas korter vastas piltidele ja kirjeldusele. Nii teavad järgmised üürnikud korteriomaniku usaldada või vältida,” kirjeldasid noormehed teenuse personaalset külge.

Konku testperioodil on oma üüripinna rakendusse lisamine tasuta. Noormehed on kindlad, et korteri omanik saab Konku rakenduse abil tutvuda oma tulevase üürnikuga paremini kui ühegi maakleri vahendusel. „Meie lehelt saab potentsiaalsete üürnike kohta lugeda soovitusi ja hoiatusi – kes jättis korteri nii nagu see talle anti, kellest jäi tuppa suitsuhais ja kriibitud tööpinnad,” kirjeldasid ettevõtlikud Tartu ülikooli üliõpilased, olles kindlad, et personaalse tagasisidega leiab korteriomanik endale kõige meelepärasema üürniku.

Tartu ülikooli ideelabori juht, „Kaleidoskoobi“ korraldaja Maret Ahonen rääkis, et peaauhinna saajad alustasid ideelabori eelinkubatsiooniprogrammis idee tasandilt: „Visa töö tulemusel, mis tähendab pidevat tööd oma idee testimisel ja potentsiaalsete kasutajate ning klientidega suhtlemist, selgines arusaam ärimudelist ja pakutavast teenusest, mis oli lõpuks ka nende tugevuseks.“

„Kaleidoskoobi“ võitjad, Konku eestvedajad Karl-Sander Erss ja Joonas Põder sõidavad ka Helsingis toimuvale auhinnareisile Põhjamaade suurimale idufirmade konverentsile SLUSH ning saavad idee edasiarendamiseks ideelabori poolt arengunõustaja.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474