Eva Kiisler • 3 oktoober 2016

Ärikinnisvara haldaja peab olema mitmekesine

BPT Real Estate Eesti tegevjuht Ülar Niinemägi.  Foto: Raul Mee

Ärikinnisvara haldamisel on kõige olulisem haldusteenuse sisu ja selle ulatus – kui palju tegevusi ostetakse haldajalt ja mis jääb kinnisvara omaniku enda kanda, rõhutas BPT Real Estate Eesti tegevjuht Ülar Niinemägi.

Ülari Niinemägi esineb 26. oktoobril toimuval konverentsil “Ärikinnisvara haldus 2016”. 

Konverents on suunatud ärikinnisvara haldajaile ja omanikele, ettevõtete haldusjuhtidele, büroohoonete arendajaile ja kinnisvarabüroode ärikinnisvara müügijuhtidele.

Esinejad on pikaajaliste ja mitmekülgsete kogemustega praktikud, kes oskavad oma teadmisi, kasulikke kogemusi ja parimaid ning ka halvimaid praktikaid kaasahaaravalt ning õpetlikult edasi anda.REGISTREERU KONVERENTSILE SIIT.

„Eesti ärikinnisvara haldamise turg on veel välja arenemata. See tähendab, et turuosalistel on haldusteenusest erinevad arusaamad ja haldusteenuse sisu kohta esineb ka valesid ootusi ning väärarusaamu, millest tuleks üle saada,” rääkis pikaaegse ärikinnisvara haldamise kogemusega Niinemägi.

Tema sõnul juhivad turu kasvu ja teenuse arengut laiemalt asjatundlikkus ja spetsialiseerumine. Vaja on, et kasvaks professionaalsete investorite hulk, kes pühenduvad ärikinnisvara investeeringutele ja teavad, mida kinnisvara halduse turult sisse osta. “Selliste investorite jaoks on iseenesestmõistetav ja tavapärane, et kinnisvarahaldurile usaldatakse üürilepingute sõlmimine, rahavood, finantsjuhtimine, kinnisvara arendustegevus, ehitusjuhtimine ja nii edasi,” selgitas Niinemägi.

Tema sõnul on üürniku ehk kinnisvara kasutaja positsioonilt vaadates kinnisvara omanik ja haldaja võrdkujud. Seepärast on haldaja vastutus suurem, kui esmapilgul võiks arvata. “Kui haldusteenus on kehvalt osutatud, tähendab see otsest mõju rahavoole ja objekti väljaüürimise edukusele. Kinnisvara haldaja vastutus ja volitused on piiratud, aga tagajärjed see-eest väga olulised. Teisest küljest saab kinnisvara omanik oma puudujääke ja kogenematust maskeerida hea halduseteenuse abil.”

Täismahus loe artiklit Äripäeva vahendusel.

Jaga lugu:
KINNISVARA UUDISKIRJAGA LIITUMINE

Telli olulisemad kinnisvarauudised igal nädalal enda postkasti.

Kinnisvara.ee toetajad:

Eva Kiisler
Eva KiislerEhitusväljaannete juhtTel: 56 600 050
Sandra Malvik
Sandra MalvikEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 58 552 554
Rivo Habakuk
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 56 861 806