23. jaanuar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Pärnu on muutumas suureks ehitustandriks

Waldhofi ärimaja Pärnus Papiniidu piirkonnas valmib 2018
Foto: Hansakodu OÜ
Tänavu ehitatakse Pärnus arvukalt uusi hooneid, sealjuures müüakse ja püstitatakse korraga tervelt kolme äri- ja büroopindadega maja.

Jaanuari esimeses pooles teatas LVM Kinnisvara, et alustab Hansakodu OÜ arendatava A-klassi büroo- ja ärihoone pindade müüki Papiniidu piirkonnas. Riia mnt 92 Waldhof’i Ärimajja tulevad esindus-, teenindus- ja büroopinnad. Osa neist on ka moodsat stock-office'i tüüpi. 2018. aastal valmiva hoone suletud netopind ulatub 2390 ruutmeetrini ja investeeringu maksumus ligi 2,4 miljoni euroni. Varem on Hansakodu OÜ arendanud Pärnus elukondlikku kinnisvara. Ka praegu on ettevõttel paralleelselt ärimajaga käsil kolm elamuarendusprojekti.

2017 detsembris valmib Pikk 12 kinnistul paiknev Martensi maja, mille esimesele korrusele tuleb samuti Rimi kauplus, järgmistele äri- ja teeninduspinnad, viiendale korterid. Martensi maja ehitus maksab 3,7 miljonit eurot ning on juba alanud.

2018 jaanuaris valmib 43 elu- ja äripinnaga Malmö maja, mis on piirkonna kõrgeim hoone ja kerkib südalinnas pikalt tühjalt seisnud platsile. Ehitusele kulub ligi 5 mln eurot, ehitustööd juba käivad. Malmö majaga samal ajal peaks valmis saama Pärnu uus bussijaam.

Juba kahe kuu pärast, 2017 märtsis, valmib Pärnus uus Vana Turg, kuhu seab end sisse Rimi kauplus, kuid jäävad ka väiksemad müüjad. Ehitust juhib tuntud stock-office’ite arendaja OÜ Hammerhead.

Pärnu kunagisel 250 hektarilisel sõjaväelennuväljal käib aktiivne Loode-Pärnu tööstusala arendus. Ärimaaks eraldatud 27 hektaril on 55 krundist ära müüdud või broneeritud 16. Pärnu Postimehe andmetel alustas seal Pärlimõisa tee Tallinna maantee poolses otsas viimati vabriku ehitamist spordirõivaste tootja Trimtex.

Lisaks ootab ehitusluba AS Wendre omaniku Peter Hundi hotell, mille ehitustöödeks kulub omaniku hinnangul 14-18 kuud ja vähemalt 25 miljonit eurot. 200 numbritoaga hotelli detailplaneering pärineb 1999. aastast, praegune omanik on hoone ehitusplaane pisut kaasajastanud. Ranna puiestee 9 kinnistu eelmise omaniku plaanide teostumist takistas kohtuvaidlus.

Pärnu sadamaalal ehk Kalda 2 ja 4 kinnistutel algab ehitus kõige varem 2018 suvel, ala arendaja on AS Pärnu Sadam.

Vana masinatehas lammutatakse ja tehaseala jagatakse kuueks krundiks, kuhu ehitatakse korterelamuid ning äripindu. Detailplaneering saadeti linnavolikogusse kehtestamiseks 2017. jaanuaris.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474