14. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ajakirjanik: korteriomanikud nõudsid kuus aastat sularaha

Eliisa Matsalu
Foto: Eiko Kink
Oma kõige kurioossemaks kinnisvarakogemuseks peab kinnisvarakonverentsi jaoks üüriturgu uurinud Äripäeva ajakirjanik Eliisa Matsalu seda, et temalt nõuti kuus aastat üüri sularahas ja lõpuks korteri müüki pannud omanik käskis tal kiirelt välja kolida.

Eliisa Matsalu kirjeldab ennast semiootikuharidusega majandusajakirjaniku ja endise seljakotirändurina, kes armastab mägesid ja on meediainimesele omaselt paratamatu maailmaparandaja. Kinnisvaraga puutub ta praegu kokku peamiselt kinnisvarateemaliste artiklite kirjutamisel ja jälgides, mis kinnisvaraturul toimub. Aegajalt flirdib Eliisa ka ise mõttega hakata kinnisvarasse investeerima.

Vaata kava ja teisi esinejaid siit.

Lühiintervjuus vastab Eliisa Matsalu Kinnisvarauudised.ee küsimustele.

Kuidas meelitaksid noori võimalikult palju kinnisvara peale kulutama?

Mina noore inimesena ei tahagi kinnisvara peale võimalikult palju kulutada. Palju mõistlikum on ju endale osta midagi taskupärasemat ja lubada seeläbi endale mitmeid asju, kasvõi näiteks ühe kalli korteri asemel kaht odavamat. Ma ei ole kindel, kas täna ostetud hirmkallis kinnisvara aastate pärast ka oma tulu tagasi toob, kuid lasen vajadusel end veenda. Muidugi mida kallim ja uhkem kinnisvara, seda vähem on isetegemise vaeva ja muret.

Milline on sinu kurioosseim kinnisvarakogemus?

Elasin kuus aastat üürikorterites, mille omanikud võtsid üüriraha vastu vaid mustalt. Ühel päeval sadas mulle aga üks korteriomanik koju sisse ja teatas, et ta nüüd müüb mu elupaiga maha ja koligu ma välja. Uut üürikorterit ma ei otsinudki, vaid soetasin endale oma isikliku korteri. Laenumakse jäi väiksemaks kui viimane üürikulu ja ma ei saakski oma üsna järsu otsusega rohkem rahul olla – oma tuba, oma luba!

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474