23. veebruar 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kalaranna arhitektuuri&shyvõistluse võitis Kadarik Tüür

Kalaranna 1 võidutöö "Kesk-küla".
Foto: Pro Kapital
Pro Kapitali Kalaranna tn 1 kinnistu arhitektuurivõistlusele laekunud üheteistkümne töö hulgast pälvis esikoha arhitektuuribüroo Kadarik Tüür Arhitektid OÜ võistlustöö “Kesk-Küla”.

Töö autorid on Mihkel Tüür, Ott Kadarik, Viktoria Andrejeva, Marleen Stokkeby, Harri Kaplan, Kristi Tuurmann, Katerina Veerde ja Raul Kalvo. Žürii tõstis esile “Kesk-küla” tugevat ja selget üldist kontseptsiooni omanäolise linnaehitusliku idee ja läbimõeldud jalgteedega, mis arvestab Kalaranna potentsiaali äritänavana, avaldas Pro Kapital oma kodulehel.

Võidutöö preemiafond on 25 000 eurot ning lisaks alustatakse võitjaga läbirääkimisi projekteerimislepingu sõlmimiseks.

Arhitektuurivõistluse III koha vääriliseks tunnistati Arhitektuuribüroo Pluss võistlustöö “Merekodu” ja arhitektuuribüroo Kolm Pluss Üks OÜ võistlustöö “Marmelaad”, nende preemiafondiks oli 12 000 eurot. “Merekodu” ideekavand pakub piirkonnale välja Kalamaja ja kesklinna vanema hoonestusega haakuva stiiliga modernsed uusehitised. Võistlustöö “Marmelaad” oli inspireeritud tööstuspärandist ja seetõttu äärmiselt ratsionaalne.

ASi Pro Kapital Grupp juhatuse esimees ja arhitektuurivõistluse žürii esimees Paolo Michelozzi ütles, et võidutöö oli hästi läbimõeldud ja arvestab piirkonna omapärasid, kuid ka kolmanda koha tööd olid väga tugevad.

Žürii otsustas samas välja anda ka kaks eripreemiat arhitektuuribüroo Stuudio Tallinn tööle “Pärandmaastik” ja arhitektuuribüroo Didrihsons un Didrihsons SIA tööle “Klaiva”. “Pärandmaastik” töö eristus mitmekihilise maastikulahendusega, millega võimendati looduslikku rannaala. “Klaiva” arhitektuurne lahendus eristus plastilisuse ja mastaabitunnetusega.

Kõigi arhitektuurivõistluse töödega on võimalik tutvuda 22.veebruarist 26. märtsini Eesti Arhitektuurimuuseumis.

Kalaranna tn 1 kinnistu arhitektuurivõistlust korraldasid kinnistu omanik AS Pro Kapital Eesti koostöös Eesti Arhitektide Liidu ja Tallinna linnaplaneerimisametiga. Kinnistu hoonestamist takistas väga pikka aega planeeringualane kohtuvaidlus.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474