7. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Ärimeeste luksuslikud kingitused Medvedevile

Venemaa lipp
Foto: Erik Prozes
Äripäev vahendas uuringutulemusi Venemaa peaminister Dmitri Medvedeviga seotud kinnisvara ja kinnistute kohta, Medvedevi enda hinnangul kannab materjal valimiseelset iseloomu.

Vene opositsioonipoliitiku Aleksei Navalnõi Korruptsiooniga võitlemise fond FBK väidab, et Vene valitsusjuhile kuulub vara, mida juhitakse heategevusfondide kaudu, mida omakorda juhivad Medvedevi ülikooliaegsed kursusekaaslased. Näiteks leidis FBK sellisele fondile kuuluva viinamarjaistanduse Itaalias Toskaanas ning jahi, mis formaalselt kuulub offshore-firmale.

Ühtse Venemaa juhile Medvedevile kuulub hulk kinnisvara kogu Venemaal, sh tohutud maatükid riigi kõige elitaarsemates paikades, ta käsutab jahte, tal on korterid muinsusväärtusega hoonetes, põllumajanduskompleksid ning üks veinitehas Venemaal ja teine välismaal, väidab Navalnõi.

Andmebaasist SPARK pärineva info põhjal juhivad Medvedevi kursusekaaslased Ilja Jelissejev ja Aleksei Tšetverkov fondi Sotsgosproekt, millele kuulub 4,3 hektarit maad koos residentsiga Moskva lähedal Znamenskoje külas valitsustrassi Rubljovo-Uspenski maantee ääres. FBK hindab selle kinnistu väärtuseks 5 miljardit rubla (81 miljonit eurot). Kinnisturegistri andmeil sai Sotsgosproekt selle kingituseks mäemetallurgiaga tegelevalt miljardärilt ja Metalloinvest grupi omanikult Ališer Burhanovitš Usmanovilt.

Ilja Jelissejev juhib ka heategevusfondi Dar, millele kuulub veel üks väidetav „Medvedevi residents“ asukohaga Pljossis. Sellele fondile on Navalnõi sõnul raha annetanud naftafirma Novatek aktsionärid Leonid Mihelson ja Leonid Simanovski, kelle panus Darile oli 33 miljardit rubla (535 miljonit eurot).

Nee on vaid paar näidet heategevusfondide varast ja ärimeeste kingitustest. Täispikka lugu loe siit.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474