24. märts 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara&shytehingute lihtsuselt on Eesti 6. kohal

Foto: Äripäev
190 riigi ettevõtlus- ja õiguskeskkonda analüüsiv Maailmapanga raport Doing Business paigutas Eesti kinnisvaratehingute lihtsuse 6. kohale.

Eesti naabritest on edetabelis eespool Leedu, mis on 2. kohal, Rootsi leiab tabelist 10. positsioonilt, Soome 20. kohalt ning Läti 23. asetuselt, vahendas Notarite koda.

“Raport reastab riike erinevatel alustel erinevatesse edetabelitesse. Tänavu pälvis Eesti kõrgeima edetabeli koha kinnisvaratehingute lihtsusega,” kommenteeris Notarite koja esimees Tarvo Puri. “Raport analüüsib kinnisvaratehingu puhul nii kulusid, näiteks notari tasu, kui ka asjaajamiseks kuluvat aega ja bürokraatiat. Seega võib tõdeda, et meil on kinnisvaratehinguteks soodne keskkond. Eesti edu selles edetabelis on kindlasti mõjutanud e-lahendused, mis on tunduvalt lühendanud notariaalsetele tehingutele ja kinnistamisele kuluvat aega,” lisas Puri.

Lisaks pälvis Eesti 11. positsiooni lepingute jõustamises, 12. koha ärikliimas tervikuna, 14. koha ettevõtlusega alustamises, 17. tulemuse väliskaubanduses, 21. positsiooni maksude maksmises ja 32. koha krediidi saamises.

Raport hindab ka hoonetele ehitusloa ja elektriühenduse saamise lihtsust, vähemusinvestorite kaitset, piiriülese kaubandusega tegelemist ja maksejõuetusest tingitud probleemide lahendamist.

Raporti koostamiseks esitavad Maailmapangale andmeid 190 riigi ettevõtjad, õigusteenuse osutajad, kinnisvarabürood ja teised organisatsioonid.

Doing Business raporti tulemusi saab vaadata SIIT.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474