5. aprill 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvarabürood vassisid massiliselt andmetega

Foto: Pixabay
Üks olulisemaid põhjusi, miks suured kinnisvarabürood kv.ee-ga tülli pöörasid, seisnes portaali jõulises tegutsemises pikka aega kestnud ja äärmiselt massiliseks kujunenud andmetega vassimine lõpetada.

Tasub teada, et massiline kuulutuste värskusega vassimine on võimalik vaid spetsiaalselt selleks seadistadud kliendi- ja müügiinfosüsteemide kaasabil, millesse kinnisvarabürood on investeerinud üsna suuri summasid. Koostöö lõpetamisest portaaliga kv.ee teatasid 31. märtsil Uus Maa ja Arco Vara, Pindi Kinnisvara, CKE, Domus Kinnisvara, LVM, Ober-Haus, 1Partner, RE Kinnisvara, LAAM ja Kinnisvaraekspert. Mitmed neist süüdistasid kv.ee-d üle 400%-lises hinnatõusus.

Kinnisvaraportaali juht Tarvo Teslon avaldas esmaspäeval, et eelmisel nädalavahetusel jõudis meediasse moonutatud infot kv.ee hinnatõusust suurimatele kinnisvarafirmadele. Ta tõi samas välja olulisimad faktid seoses suurte kinnisvarafirmade "boikotiga" kv.ee-le, milles massilisest kuulutuste värskusega vassimisest räägib punkt 4.

Arvutused näitavad, et eelmisel aastal ulatus näiteks korteri müügikuulutuste värskusega vassimine Tallinnas erinevate kuude lõikes isegi üle 20% sama kuu jooksul avaldatud kuulutuste kogumahust. Arvuliselt tähendas see Tallinna korterite puhul pea 2000 võltsitud uut kuulutust kalendrikuus. Varasematel aastatel võis sarnane kuulutustega trikitamine olla Tallinnas ja Harjumaal veelgi massilisem, ulatudes isegi 30-40%ni samal kuul avaldatud kuulutuste kogumahust. Kui jälgida erinevaid vahendusbüroosid ja konkreetseid maaklereid, on tulemus äärmiselt erinev. Ühes büroos võib olla nii neid, kes iga päev oma kuulutuse värskust võltsivad kui ka neid, kes sellise pettusega omal ettevõtmisel ei tegele.

Järgneb kv.ee esile tõstetud kuus olulist fakti muutmata kujul.

See samm on õiglasemaks hinnastamiseks. „Boikott“ algas, kui suurfirmad kuulsid, et erakuulutajad ja väikefirmad ei maksa enam kinni nende tuhandeid kuulutusi.Lahkujate jaoks oli KV.EE-s kuulutamine lõviosas tasuta. Kümne maakleriga firma maksis kümne maakleri kuulutuste eest ja saja maakleriga firma maksis kümne maakleri kuulutuste eest.Jutt 400% hinnatõusust on sädelev numbrimaagia. Suurele firmale maksis kuulutus 25-60 eurosenti, nüüd maksab kuulutamine ühe euro kanti. Keskmise Tallinna korteri vahendamise eest kasseerivad firmad kliendilt aga 3000-5000 eurot.See on samm kvaliteetsema sisu jaoks. Suurfirmad kasutasid oma tasuta kuulutamise eelist kurjasti ära, täites portaali arvukate topeltkuulutustega ja kuulutusi korduvalt maha võttes ja taaslisades, et manipuleerida kuulutuste värskust. Topeltkuulutuste probleemile ja objektide värskusega manipuleerimisele saime negatiivset tagasisidet meie portaali külastajatelt.Mingit „üleöö hinnatõusu“ ei olnud, õiglasemast hinnastamisest teatati poolteist kuud ette. Üritasime vahendusfirmadega kokku leppida õiglasemas hinnastamises, ettevõtted lõpetasid läbirääkimised päevapealt.Boikotist võidavad suurte vahendusfirmade omanikud, enim kaotavad samade firmade maaklerid. Maaklerid peavad palga väljateenimiseks tegema tehinguid, nüüd on neil KV-s olevate maakleritega võrreldes raskem müügini jõuda.

 

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474