21. august 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Riigi Kinnisvara teenis kopsaka kasumi

Euroopa Liidu IT-agentuuri peahoone, mis on praegu üks suurematest Riigi Kinnisvara arendusprojektidest.
Foto: Riigi Kinnisvara
Selle aasta esimeses pooles oli Riigi Kinnisvara ASi (RKAS) müügitulu 53,3 miljonit ja puhaskasum 5,7 miljonit eurot.

Ettevõtte juhatuse esimehe kohusetäitja Tanel Tiits hindas ettevõtte esimese poolaasta tulemusi heaks. Suurimaks väljakutseks osutus tema sõnul ettevõtte uue strateegia juurutamine ning RKASi teenuse ja toote kontseptsiooni uuendamine, avaldas riigi kinnisvarafirma.

Praegu välja töötatavad ja juurutatavad teenuspaketid hakkavad RKASi finantstulemustele mõju avaldama alles 2018. aastal.

Ühtlasi korraldab RKAS konkursi uue juhatuse esimehe leidmiseks. Eelmise juhatuse esimehe Urmas Somelari lahkumise järel otsitakse ka uut juhatuse liiget. Praegu on juhatuses Tanel Tiits ja Piia Kallas, kes täidab finantsjuhi ülesandeid.

Täiendava nõukogu liikme nimetamist ootab ka RKAS nõukogu, mis on praegu neljaliikmeline. Sinna kuuluvad Marek Pohla, Sulev Luiga, Tarmo Porgand ja Tõnu Toompark.

RKAS investeeris selle aasta esimesel poolaastal avaliku sektori asutuste töötingimuste parendamisse 31,1 miljonit eurot. Suurimatest arendusprojektidest rahastati uue Tallinna vangla ehitustöid 19,9 miljoni euroga ja uue Tallinna kohtuhoone ehitustöid 5,4 miljoni euroga.

Aasta esimese poole tegemistele tagasi vaadates väärib esiletõstmist Terviseameti uue büroo- ja laborihoone valmimine Tallinnas. Samuti Euroopa Liidu IT-agentuuri peahoone ning Tallinna Euroopa Kooli projekteerimis- ja ehitustöödega alustamine. Avaliku linnaruumi korrastamise ja arendamise seisukohast võib välja tuua Tallinna vesilennukite angaaride ja Patarei merekindluse vahelise ala ulatuslike korrastustöödega alustamist, mille käigus rekonstrueeritakse Vesilennuki tänav, mis pikendatakse kuni Kalaranna tänavani välja. Samuti Laagri gümnaasiumi ja spordihoone arhitektuurivõistluse läbiviimine, mille käigus leiti arhitektuurselt parim ja kasutusfunktsioonile sobivaim lahendus kavandatavale hoonele.

RKAS majandab igapäevaselt 950 kinnistuga, mille kogupind ületab 10 miljonit ruutmeetrit. Viimase majandusaasta bilansimaht oli 508,9 miljonit eurot ning realiseerimise müügitulu 90,2 miljonit eurot. RKAS annab tööd enam kui 250 inimesele üle Eesti.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474