16. september 2017
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Katus&shyorganisatsioonid tahavad toetusi säilitada

Täielikult renoveeritud kortermaja Rakveres.
Foto: Kristel Trell, EKÜL ajakirja Elamu toimetaja
Eesti Euroopa eesistumise raames Rakverre kogunenud elamumajanduse organisatsioonid deklareerisid vajadust vana elamufondi renoveerimistoetuste najal säilitada ning energiatõhusamaks muuta.

Nn Rakvere deklaratsioonis rõhutatakse olemasoleva elamufondi säilitamise ja kaasajastamise vajalikkust ning vastava riikliku toetuse olulisust, edastas Eesti korteriühistute liit (EKÜL).

"Euroopa Liit on seadnud eesmärgiks saavutada 2030. aastaks märkimisväärne energiasääst, suurendades samal ajal taastuvenergia osakaalu, mis omakorda vähendab oluliselt ELi energiaimporti ja suurendab energiasõltumatust. Üks prioriteetne viis energiatõhususe parandamiseks on hoonete terviklik renoveerimine senisest suuremas osakaalus ning samaaegne energiatõhusate hoonete ehitus," seisab deklaratsioonis, mis sisaldab ka ettepanekuid jätkusuutliku toetuskeemi tagamiseks, innovatsiooni tõhustamiseks ning tarbijate poolseks taastuvenergia tootmiseks.

Eestil on ette näidata hoonete tervikrenoveerimisest saavutatud energiatõhususe kogemus, mistõttu oleme teistele Euroopa riikidele eeskujuks, kommenteeris EKÜL juhatuse esimees Andres Jaadla. "On väga oluline, et senine riiklik toetus hoonete renoveerimisele jätkuks vähemalt samas või veel suuremas mahus," lisas ta.

Eestis on rekonstrueerimistoetusega tehtud aastatel 2010-2014 korda 661 kortermaja. Aastatel 2015-2020 peaks Euroopa Ühtekuuluvusfondist tuleva 102 miljoni euro toel lisanduma veel 550 renoveeritud kortermaja.

Eesti Korteriühistute Liidu ja Euroopa elamuorganisatsioonide ühenduse Housing Europe korraldatud IX Balti elamumajanduse konverentsil osalesid elamumajanduse organisatsioonid Eestist, Lätist, Leedust ja Ukrainast. Konverentsi korraldamist toetas Sihtasutus Kodanikuühiskonna Sihtkapital.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474