19. märts 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Reidi tee trassil algab raie

Vaade Russalka monumendile
Foto: Äripäev
Tallinna kommunaalamet alustab sel nädalal Reidi tee trassi ettevalmistustöödega, mille käigus raiutakse Pikksilma tänava piirkonnas puid.

Raie peab olema lõpetatud enne lindude pesitsushooaja algust aprillis. Raietega kaasnevad hilisemas faasis asendusistutused, avaldas Raepress.

Tallinna linnapea Taavi Aas märkis, et Reidi tee projektis on tekkinud erinevatel põhjustel viivitusi, kuid nüüd saab trassi ettevalmistamisel praktiliste sammudega edasi liikuda. Tööd algavad muudetud projekti alusel, mis lepiti kokku rühmitusega Merelinna Kaitsjad tänavu veebruaris. Muudatused on fikseeritud 16-punktilises memorandumis.

Abilinnapea Züleyxa Izmailova sõnul on uuendatud projekt loodust enam säästev ja Russalka ala ümbruse osas detailselt läbi räägitud. „Ligikaudu kaks kuud kestnud kohtumiste ja konsultatsioonide käigus lepiti kokku, et Reidi teel tuleb alandada maksimaalset lubatavat sõidukiirust 40 kilomeetrise tunnikiiruseni, muuta pargi säilitamise nimel Reidi tee kurviraadiust ja mitmes kohas vähendada sõiduradade arvu,“ selgitas Izmailova. Lisaks laiendatakse vaheribasid Russalka läheduses, kuhu tekkivale haljasalale on kavas istutada eelkasvatatud puid.

Reidi tee rajamise käigus istutatakse projekti kohaselt ligi 500 puud, üle 63 000 põõsa, ligi 87 000 püsikut ja pinnakattetaime. Lisaks rajatakse teeäärsesse parki seitse mänguväljakut, kolm spordiseadmetega ala, ja 184 pinki ja kolm puidust platvormi istumiseks. Mereäärses lõigus hakkab olema 500 meetrine kummikattega jooksurada, mis paikneb mõlemal pool jalgrattateed.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474