10. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kinnisvara&shyarenduse konverentsi 2018 modereerib Igor Habal

Igor Habal
Foto: Äripäev
18. aprillil toimuva Kinnisvaraarenduse konverentsi 2018 moderaator on Uus Maa Kinnisvarabüroo analüütik ja varasemate kinnisvarauudised.ee konverentside armastatud esineja Igor Habal.

"Kiidan konverentsi kava aktuaalsete esituste osas – kinnisvaraturg, mis kipub üha enam olema uute korterite nägu ning selle areng on kinnisvarauudistes ühed loetumad ja oodatumad teemad," ütles Habal.

Igor Habal on töötanud Uus Maa Kinnisvarabüroos äri- ja elamispindade analüütikuna ligi kolm aastat. Ta on analüüsinud peamiselt ärikinnisvara tehinguid ja viimase aasta jooksul uurinud ka elukondlikku kinnisvaraturgu ning kinnisvaraarendusega seonduvat.

Habal on tuntud ja armastatud esineja Kinnisvarauudised.ee konverentsidel. Konverentsil Ärikinnisvara haldus 2018 tutvustas Habal hoonestamata arenduskruntide turgu analüütiku pilgu läbi, juhtides tähelepanu sellele, kui palju mõjutab hinda ning kinnistu edasist majandamist kehtiva detailplaneeringu puudumine.

"Viimase aasta-pooleteise jooksul on sagenenud kinnisvaratehingud, kus ostjad tunnevad varasemast rohkem huvi detailplaneeringuta kinnistute vastu ning ostetakse hoonestamata äriotstarbelisi kinnistuid, et seejärel sihtotstarvet muutma ja korterelamuid ehitama hakata," rääkis Habal.

Konverentsil Ärikinnisvara haldus 2016 tehtud ärikinnisvara turuülevaates nentis Habal, et vaatamata näilisele küllusele büroohoonete turul hoiab arendustempot üleval tõik, et alates 2020. aastast peavad kõik avalikud hooned olema liginullenergiahooned.

“Seepärast on väga paljude projektide valmimine kavandatud aastatesse 2018–2020. Tahetakse veel nii palju kui võimalik odavamalt ja teada-tuntud võtteid kasutades ehitada. Paljud ehitusfirmad on mulle öelnud, et liginullenergiahoonetele üleminek alles annab olulisel määral oskusteavet, esimesed hooned tulevad katse ja eksituse meetodil,” tõi Habal toona välja.

Ehitajaile ja kinnisvaraarendajatele suunatud Kinnisvaraarenduse konverents 2018 toimub 18. aprillil Tallinna Loomaaia keskkonnahariduskeskuses. Vaata kava ja registreeri SIIN.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474