12. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Päästeamet aitab kodusid tuleohutuks muuta

Foto: Pixabay
Päästeamet sõlmis Tallinna linnaga lepingu, mille raames muudetakse omavalitsuse haldusterritooriumil tuleohutuks umbes 130 kodu. Riik panustab projekti „500 kodu tuleohutuks“ kokku 1,5 miljonit eurot ja sinna kaastakse kõik Eesti 79 omavalitsust.

Iga kohalik omavalitsus saab elamistingimusi parandada sellega, et panustab omalt poolt projekti, avaldas amet. Tallinna linna finantseering kodude tuleohutuks muutmise projekti ulatub 227 632 euroni, millele lisandub sama suur toetus riigilt. „Olen väga rahul, et oleme leidnud ühise projekti, kus riik ja kohalikud omavalitsused astuvad ühte jalga õnnetuste ennetamiseks. Ja see on alles esimene samm pikemas tegevuste plaanis vigastussurmade arvu vähendamiseks,“ kommenteeris siseminister Andres Anvelt.

Projekti käigus korrastatavad kodud valib Päästeamet välja koos kohalike omavalitsustega. Tuleohutuks muudetakse eelkõige lasterikaste perede, erivajadustega inimeste ning üksi elavate eakate kodud, kes on korrastatava eluruumi omanikud ja elavad selles ruumis.

Eestis on praegu vähemalt 5000 kodu, mida Päästeamet peab tuleohtlikuks. „Me näeme, et ainult ennetuse ja nõustamisega ei ole võimalik kõiki kodusid korda teha,“ ütles Päästeameti peadirektor Kuno Tammearu ja selgitas, et paljude lastega perede, puuetega inimeste ja üksi elavate vanurite jaoks käib enda turvalisuse eest hoolitsemine üle jõu. Sellisel juhul püüavad nende elukeskkonna parandamisse panustada riik ja omavalitsus.

Tallinna abilinnapea Tõnis Mölderi sõnul on projekti eesmärk lahendada toimetulekuraskustes leibkondade kriitilised tuleohutusalased probleemid. "Paraku on Tallinnas juhtunud mitmeid traagiliste tagajärgedega õnnetusi, mille sagedaseks tekkepõhjuseks on olnud korrast ära ning ohtlikud kütte- ja elektrisüsteemid.

Projekti raames tehtavate tööde hulka kuulub nii küttekolde ehitamine, paigaldamine ja parandamine, kütteseadme paigaldamine, korstna ehitamine, paigaldamine ja parandamine, elektrisüsteemide uuendamine, korstnapühkimise teenus, suitsu- ja vinguanduri paigaldamine, tulekustuti ja tuleteki soetamine, erilahendused puuetega inimestele kui ka loetletud töödega otseselt seotud lisategevused nagu koristamine, prügivedu jms.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474