16. aprill 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Kuidas olla konkurendist 5 sammu ees?

Ühisministeeriumi hoone
Foto: kinnisvarauudised.ee
Et kinnisvarasektoris teisi edestada, on ettevõtete vahelises võidujooksus tähtis teada, kus me parasjagu asume. See annab meile ka eelduse olla vähemteadlikest konkurentidest vähemalt viis sammu ees.

Äripäeva Infopangal valmis äsja üllatusi täis analüüs sellest, mis on kinnisvaraettevõtetes selle aasta alguses toimunud, kellele kui palju raha on laekunud ning kuidas käib laienemine või töötajate arvu vähendamine. Kinnisvaraettevõtete tänavuse esimese kvartali käibe võrdluses möödunud aasta sama ajaga saavutas selles analüüsis esikoha avalikkuses tundmatu nimega osaühing 2Torni, mille käive kasvas 358%.

- et saada aru alles sündivatest trendidest kinnisvaraturul,

- et olla kõigega kursis varem, kui sellest räägitakse ja kirjutatakse ajakirjanduses

- et võtta juba praegu vastu õigeid otsuseid.

Vaata lähemalt ja osta analüüs SIIT.

Müstiline firma, tuntud hoone

Lähemalt vaadates on siiski selge, millest osaühingu 2Torni käibehüpe tingitud on. Nimelt on tegu Tallinna aadressil Suur-Ameerika tn 1 // Väike-Ameerika tn 2 paikneva kinnistu hoonestusõigust omava firmaga.

Sellel Riigi Kinnisvara ASile (RKAS) kuuluval maatükil asub vähem kui aasta eest valminud nelja ministeeriumi hoone. 2014. aastal sõlmis osaühing 2Torni RKASiga üürilepingu, mille pikkuseks on hoone üleandmisest alates 20 aastat. Praeguseks on ministeeriumid uut hoonet kasutanud pea üheksa kuud.

2Torni on seotud ühendministeeriumi ehitaja Fund Ehitusega. Ettevõtte juhatusse kuuluvad Erki Rump, Ott Kikkas, Toomas Lipre ja Anti Makson. Osaühingu osad on registreeritud Riia börsil. Mida registrid veel näitavad? Osaühingu 2Torni osakapital on 2500 eurot ja hoonestusõiguse tähtajaks 50 aastat.

Hoonestusõiguse igakordne omanik kohustub alluma kohesele sundtäitmisele reaalkoormatisega tagatud rahalise nõude rahuldamiseks. Hoonestusõigus on koormatud rohkem kui 32 miljoni eurose hüpoteegiga Swedbanki kasuks.

Loe registritest kui avatud raamatust

See on vaid üks näide põnevast infost, mida Äripäeva Infopanga värske analüüs just praegu kiirelt üles leida aitas. Analüüs sisaldab andmeid ca 2300 kinnisvaraettevõtte kohta EMTAK koodidega 68 kuni 68311, sh nende ettevõtete kohta, mille käive on möödunud aasta esimese kvartaliga võrreldes jäänud praktiliselt samale tasemele või vähenenud.

Andmete seast leiab arvukalt projektiettevõtteid, sh börsifirmade tütarettevõtteid. Tegu on konsolideerimata esimese kvartali tulemustega, millest oskajad loevad kõige paremini välja infot just konkreetsete arendusprojektide käekäigu kohta.

Lisaks on näha ettevõtete töötajate arv, suurimad värbajad, esimeses kvartalis tasutud tööjõumaksud ning muud maksud. Näiteks saame teada, et LIDL on töötajate arvu eelmise aastaga võrreldes kolmekordistanud ning odavketi jõulist Eesti turule tulekut valmistab praegu ette kuus inimest.

Ehkki numbrid ei sisalda alati kogu tõde, annavad need mõtteainet ja juhatavad, kust vajadusel lisainfot otsida või millega peaksime oma edaspidiseid äriotsuseid vastu võttes arvestama.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474