2. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

EstateGuru sõlmis institutsionaalse krediidiliinilepingu

Fotol EstateGuru asutaja ning kaasomanik Marek Pärtel.
Foto: Erakogu
Märtsis 2018 allkirjastas EstateGuru ettevõtte esimese institutsionaalse krediidiliinilepingu Saksamaal asuva Varengold Bank AG-ga.

EstateGuru kui Euroopa juhtiv piiriülene lühiajaliste kinnisvaralaenude ühisrahastusplatvorm tagas esimese institutsionaalse krediidiliini, mis investeeritakse Balti turul väljastatud laenudesse, avaldas platvorm.

EstateGuru kaasasutaja ja partner Marek Pärtel kommenteeris: „EstateGuru ja Varengoldi vahelise krediidiliini rajamine tõendab, et traditsiooniline finantsinstitutsioon ja fintech-ettevõte on leidnud vastastikku kasuliku koostöömudeli. See on selge märk, et hajutatud, kinnisvaraga tagatud laenude portfoolio on institutsionaalsetele investoritele atraktiivne instrument.”

Pärtel lisas, et EstateGuru põhiliseks kapitaliallikaks on siiski üle-euroopaline erainvestorite võrgustik. Varengoldi ja teiste institutsionaalsete investorite kaasamine võimaldab EstateGurul kiirendada kasvu, pakkuda investoritele suuremat valikut kinnisvaraga tagatud laenudest ning parandada laenutingimuste paindlikkust.

Pärteli sõnul peab EstateGuru sõlmitud koostööd enda jaoks oluliseks saavutuseks, mis võimaldab täita tühimikke kinnisvara finantseerimise turul.

Alates EstateGuru rajamisest 2014. aastal on platvormil üle 11 600 investori rahastanud rohkem kui 52 miljoni euro eest tagatud kinnisvaralaene Eestis, Lätis, Leedus, Soomes ja Hispaanias. Varengold Bank AG on Saksamaa erapank peakontoriga Hamburgis. 1995. aastal varahaldusettevõttena rajatud Varengold on juhtiv ühisrahastusturu finantstoodete ja -teenuste pakkuja.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474