Autor: kinnisvarauudised.ee • 22. mai 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Endover emiteeris 7,5 miljoni euro eest võlakirju

Foto: Muinas.ee
Endover emiteeris teist korda võlakirju, et finantseerida uut elu- ja äripindade arendusprojekti Fabrik, mis on osa endisest Balti Manufaktuuri kompleksist. Elu- ja äripindadega arenduse eesmärk on kujundada Põhja-Tallinnas Sitsi asumis paiknevast endisest tootmishoonest silmapaistev linnak.

„Fabriku arenduse võlakirjade väljastamine on planeeritud kahte osasse ning selle kogumaht on 10 miljonit eurot,“ lausus Endoveri tegevjuht Robert Laud. „Esimeses osas oli eesmärk koguda 5,5 miljonit eurot, kuid investorite huvi kujunes väga suureks ning märkimisavaldusi kogunes oluliselt rohkem – üle 7 miljoni euro.“

Endoveri tegevjuhi sõnul näitab võlakirjade ülemärkimine nii suures mahus investorite usaldust ettevõtte suhtes. „Oleme teist korda emitendi rollis ning eelmised Vega projekti finantseerimise võlakirjad tagastasime investoritele ennetähtaegselt, sest arendus osutus oodatust edukamaks,“ lisas Laud.

„Võlakirja ülemärkimise ja investorite huvi tegid võimalikuks mitu faktorit. Esiteks, Endoveri eelmise projekti edu, mida samuti finantseeriti peamiselt võlakirjadega. Teiseks, Balti manufaktuuri ajaloolise hoone eripära ning Põhja-Tallinna arenev piirkond,“ lisas tehingu finantsnõustaja, Redgate Capitali partner Aare Tammemäe.

Korterid tulevad müüki aasta lõpus

Esimese järgu hüpoteegiga tagatud võlakirjadega finantseeritakse osaliselt nii kinnistu ostu kui ka ehituskulusid. Võlakirjade emitent ja emissiooni korraldaja oli Endover Development OÜ, mis on Fabrik projekti arendamiseks loodud projektiettevõte. Kompleksi ehitus toimub etappide kaupa. Fabriku industriaalsed loft-tüüpi korterid tulevad müüki eeldatavasti käesoleva aasta lõpus.

Uue projekti esmaemissiooni märkimisperiood lõppes 14. mail ning võlakirju on veel võimalik osta järelturult. Tegu on suunatud pakkumisega Balti võlakirjainvestoritele, millest ligi poole märkisid täis Läti ja Leedu institutsionaalsed investorid. Ülejäänud osa märkisid Eesti institutsionaalsed ja professionaalsed erainvestorid. Võlakiri pakub investorile tootlust 11% aastas.

Emitendi finantsnõustajaks oli Redgate Capital AS ja õigusnõustajaks Ellex Raidla Advokaadibüroo OÜ. Võlakirjade tagatisagendiks on Advokaadibüroo Hedman Partners & CO OÜ.

Endover arendab praegu Tallinna südalinnas ja selle lähiümbruses ligi 32 hoonet.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474