Autor: kinnisvarauudised.ee • 16. juuli 2018
Tähelepanu! Artikkel on enam kui 5 aastat vana ning kuulub väljaande digitaalsesse arhiivi. Väljaanne ei uuenda ega kaasajasta arhiveeritud sisu, mistõttu võib olla vajalik kaasaegsete allikatega tutvumine.

Lumi Capitali üürimajad said katuse alla

Foto: Lumi Capital
Mullu juulis alanud LHV pensionifondide ja kinnisvara investeerimise ja arendamisega tegeleva Lumi Capitali üürimajade ehitusel Tallinnas Manufaktuuri kvartalis said kaks esimest hoonet katuse alla

Põhja-Tallinna Manufaktuuri kvartalisse ehitatavatesse üürimajadesse on kavandatud 127 ühe-, kahe- ja kolmetoalist korterit, parkimismaja ning mänguplatsi ja õunaaiaga avar sisehoov. Üürimajade kõrval kerkib samal ajal veel mitu modernset korrusmaja, millega koos moodustub endise Manufaktuuri tekstiilitööstuse alale terviklik uusasum.

Lumi Capitali ja LHV ühise investeerimisstrateegia pikem eesmärk on rajada Tallinna erinevatesse elamupiirkondadesse kokku 500 üürikorterit. Investeerimiskontseptsiooni oluliseks tingimuseks on üürikinnisvara hea asukoht. Kõik üürimise eesmärgil rajatavad majad peavad asuma Tallinna peamistes elamupiirkondades, jalutuskäigu kaugusel koolist, lasteaiast, toidupoest ning ühistranspordi peatusest. Samuti eristab üürimaju kommunikatsioonide planeering, mis arvestab maksimaalselt elanike privaatsusvajadustega. Majade haldamine toimub taustal, et häirida elanikke võimalikult vähe.

Üürikinnisvarasse investeerimine on loogiline samm

LHV pensionifondide fondijuht Kristo Oidermaa sõnas, et investeerimisvalikutes on LHV viimasel paaril aastal olnud selgelt reaalvara usku, samuti nähakse suuremaid võimalusi just koduturul. „Pealinna kinnisvara kasvukõver on otseses seoses Eesti majanduskasvuga. Kasvuhoos on nii pealinn ise kui ka elanikkond, mistõttu üürikinnisvarasse investeerimine on loogiline samm, kui tahame panna riigi majanduskasvu pensionikogujale lisatulu teenima,“ selgitas Oidermaa.

Esimesed huvilised saavad üürilepingu sõlmida juba tänavu sügisel ning sisse saab kolida Lumi Kodudesse 2019. aasta kevadel. Lumi Capitali partneri Raiko Uri sõnul on huvi üürikorterite vastu suur.

Üürimajade ainuomanikuks on LHV pensionifondid. Lumi Kodusid juhib Lumi Capitali meeskond, kellel on kogemusi suuremahuliste kortermajade juhtimisel ning korterite arendamisel. 

Esimeses etapis valmivaid üürimaju ehitab Mitt&Perlebach OÜ, Manufaktuuri kvartali kinnisvara arendajaks on Hepsor OÜ koostöös Tolaram Grupiga. Kahe esimese üürimaja ehitustööd lõpetatakse 2019. aasta I kvartalis. Hepsor OÜ rajab Manufaktuuri kvartalisse kokku ligi 300 korterit.

Investeerimisstrateegia investoriks on LHV Varahalduse poolt juhitud pensionifondid, investeeringuid juhib ning sobivate projektide leidmisega tegeleb Lumi Capital.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474