Statistika: eluasemelaenude käive ja jääk näitavad tugevat kasvu

2018. a väljastasid Eesis tegutsevad pangad Eesti Panga andmetel eluasemelaenusid 1,3 miljardi euro väärtuses. Aasta varasemaga võrreldes suurenes laenukäive 8,7%. 2018 IV kvartalis oli laenukäive 363 miljonit eurot ehk aastatagusest 12,3% rohkem.

2018. a laenukäive on võrreldes 2013. aastaga lausa kahekordistunud. Laenukäibe kasvu taga on olnud kinnisvara mõõdukas kallinemine ja aktiivne uute korterite turg, kus kaasatavad laenusummad on suuremad.

Võib öelda, et kogu 2018. aastat vaadates ei mänginud laenumahu kasvu juures rolli elamispindade tehingute aktiivsus. Seda põhjusel, et tehingute arv jäi sisuliselt samale tasemele, kus see oli ka 2017. aastal.

Eluasemelaenude jääk ehk teenindamisel olevate laenude kogusumma suureneb endiselt tempokalt. 2018. aasta lõpuks oli eluasemelaenude jääk 7,6 miljardit eurot ehk 7% eelmise aasta lõpust enam.

This image has an empty alt attribute; its file name is 2019-02-12_09_laen_03-eluasemelaenude-jaak-ja-kaive-1.png
 
 Osale arutelus

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised