Autor: Äripäeva eriprojektide ja sisuturunduse üksus: [email protected] • 7. detsember 2021

Trend: maja projekti saab osta mugavalt e-poest

Poola arhitektuuribüroo Archipelag Studio valikust leiab meelepärase variandi ka kõige nõudlikum klient
Foto: Projektipank.com
Neile, kes soovivad ehitada eramut või paarismaja, on sobiva projekti leidmine tehtud ülilihtsaks. Nüüd on vaid arvutikliki kaugusel kataloogitäis kauneid ja huvitavaid lahendusi, millest meelepärase variandi leiab ka kõige nõudlikum eraklient või kinnisvara arendaja. Suur valik Poola arhitektuuribüroo Archipelag Studio lahendusi on nüüd meie turul saadaval Projektipank.com kaudu.

„Täpsemalt öeldes on Projektipank.com e-pood, kus on võimalik osta eelmainitud arhitektuuribüroos koostatud tüüpprojekte. Dokumentatsiooni loetelu, mis projektiga kaasa tuleb, on kirjas iga projekti juures eraldi ning ka üldistes ostutingimustes. Projekti ostmine on tehtud väga lihtsaks, tuleb vaid valida välja sobiv projekt ja lisada see ostukorvi,” rääkis Archipelag Studio maaletooja A.Northlandica OÜ esindaja Sven Allik.

Lihtne osta

Alliku sõnul sobib Projektipank.com väga hästi nendele klientidele, kes teavad millist maja nad soovivad. „Juba olemasoleva projekti järgi endale elamut ehitades on võimalik projekteerimise arvelt oluliselt aega kokku hoida ning jõuda niimoodi kiiremini soovitud tulemuseni. Ka on meie kliendid andnud positiivset tagasisidet, et kui nad vaatavad erinevaid maju, on väga abistav, et kõrval on olemas ka hoone ruumiplaneering. See inspireerib inimesi ja annab palju mõtteid uue kodu loomisel.“

Kui sobiv hoone on välja valitud, saab suunduda maksma kas koheselt pangalingiga või arve alusel, mis saadetakse automaatselt e-mailile. Projektide eest on võimalik tasuda ka järelmaksuga.

Juba olemasoleva projekti järgi endale elamut ehitades on võimalik projekteerimise arvelt oluliselt aega kokku hoida ning jõuda niimoodi kiiremini soovitud tulemuseni.
Foto: Projektipank.com

Projekti muudatused

Projektipank.com ise projekti muudatuste tegemisega ja ehitusloa taotlemisega ei tegele. Neid teenuseid pakub hea koostööpartner Haustec OÜ. „Neilt on tellitud ka projekti täiendusi, kui soovitakse näiteks saada elamuga sarnane eraldiseisev saunamaja või garaaž,“ selgitas Allik. Samas on ka sellised kliente, kellel on endal olemas arhitekt ja ta soovib osta ainult projekti ning teha edasised projektimuudatused enda arhitektiga. „See oli ka üks põhjustest miks Projektipank.com sai just e-poena tehtud, et pakkuda klientidele erinevaid võimalusi,” lisas ta.

Allik tõi näite, kus klient ostis Projektipangast projekti ja klient soovis maja ehitamisel kasutada ühte kindlat Eesti tootja materjali. „Saatsin siis ostetud projekti omakorda ehitusmaterjali tootjale, et küsida materjali kulu ja hindade kohta. Mõned päevad hiljem oli meil juba teda materjali põhimahu hind. Sellist infot on väga hea teada enne alustamist ja kui on vaja, siis saab kohe teise materjaliga arvestad või hoopis hoone mahuga. Sellega hoiab juba oluliselt aega ja kulutusi kokku.”

Projektis tehtavate muudatuste hind sõltub sellest, kui palju soovitakse muuta olemasolevat lahendust, näiteks ruumiplaneeringut, hoone pikkust, laiust vms. Täpsema hinna saab öelda siis kui on juba täpsemalt teada kliendi soov.

Poola arhitektuuribüroo Archipelag Studio ainumüüja Eestis on A.Northlandica OÜ, mille esindaja on Sven Allik

Dokumentide kooskõlastus

„Projekt, millele ehitusluba taotletakse, peab vastama Eestis kehtivatele seadustele, määrustele ning kohaliku omavalituse nõudmistele,” selgitas Allik. „Nii on ehitusloa taotlemine lisatöö, millega tuleb tegevusi ja tähtaegu planeerides arvestada. Siiani ongi kõik kliendid enne ostu sooritamist meiega ühendust võtnud ning küsinud täpselt üle, milline on lõplik hind koos ehitusloaga,” selgitas ta hinna kujunemise tagamaid.

Alliku sõnul on keeruline öelda, kui kaua võib aega minna projekti alustamisest selleni, et saaks ehitama hakata, kuna nende kahe etapi vahel on veel ehitusloa taotlemine kohalikust omavalitsusest. Ehitusloa taotlemise periood on väga erinev. „Kui on tegemist näiteks ühe detailplaneeringuga, kuhu ehitatakse mitu hoonet, siis iga järgneva ehitusloa taotlemine läheb kiiremini kui eelmine, sest siis on juba täpselt teada mida nõuab KOV (kohalik omavalitsus),” täpsustas Allik. „Näitena saan tuua, et ühe detailplaneeringu välja ehitamisel on Haustec OÜ saanud ehitusloa vähem kui kahe nädalaga peale taotluse esitamist KOV-le, mis on väga tubli tulemus.” Ta lisab veel, et kinnisvara arendajatel on igati mõistlik ja ka soodsam ehitada oma detailplaneeringud välja ühe projekteerimisettevõttega.

www.projektipank.com

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474