Autor: Bonava • 11. november 2022

Bonava jaoks on oluline tuua igas töötajas välja parim

Põhja-Euroopa üks juhtivaid elamuarendusettevõtteid Bonava ei tegele pelgalt majade ehitamisega. Eesmärk on hoopis suurem – kujundada hästi läbi mõeldud kodusid ja õnnelikke naabruskondi paljudele inimestele. Selle eesmärgi nimel toimetab 8 erinevas riigis rohkem kui 2100 töötajat, kellest igaühel on võimalik koos ettevõttega kasvada.
Foto: Jake Farra

Bonava on üks suurimatest uute kodude ehitajatest ka Eestis – siin toimetab igapäevaselt 100 töötajat. Peatöövõtjatena juhitakse kodude rajamist läbi kõikide etappide – alates projekteerimisest ja ehitusjuhtimisest kuni müügi ning garantiiteeninduseni. Kuna kogu arendus- ja ehitusprotsess on ettevõttesisene, ei ole Bonavas välist osapoolt, kelle soovidega arvestama peaks. Nii on kogu info projekti kohta kõigile osapooltele alati kättesaadav ja see hoiab kokku aega, mis kuluks täiendavale kommunikatsioonile. Majasisese tiimi plussiks on ka see, et inimesed on omavahel juba harjunud koos töötama ning tunnevad ettevõttes kasutatavaid lahendusi. See mängib erilist rolli mahukamate projektide ja keerukamate olukordade puhul, kus probleemist arusaamine ja lahenduse leidmine on sel viisil märksa lihtsam.

Ettevõttesisesed arenguvõimalused ja kõrge juhtimiskvaliteet

Bonava jaoks on oluline suutlikkus igas töötajas parim välja tuua. Neil on kõrged ambitsioonid, mille saavutamist toetavad tippteadmised ja eneseareng – Bonavas on igaühel võimalik koos ettevõttega kasvada. Iga töötaja osaleb enda tööalaste ja isikliku arengu eesmärkide seadmisel ning Bonava toetab nende täitmist pakkudes võimalusi koguda teadmisi erialastelt koolitustelt ja konverentsidelt ning suheldes kolleegidega teistest riikidest. Seetõttu on Bonava suurepärane paik õppimiseks ja arenguks ning oma eesmärkide poole liikumiseks. 2022. aasta jooksul on Bonava siseselt uude rolli liikunud 17 töötajat, sh on liigutud juhi ametikohtadele.

Foto: Jake Farra
Aleksei , Bonava Eesti juhtiv konstruktor
Otsuse töötada Bonavas tegin pakutavate arenguvõimaluste põhjal – ühes ettevõttes on koos nii arendus, projekteerimine, ehitus ja müük ning alati on võimalik nende osakondade tippspetsialistidelt midagi uut õppida. Asusin Bonavasse konstruktori ametikohale, kuid 8 kuud hiljem alustasin tööd konstruktorite tiimijuhi rollis. Uue väljakutsega toime tulla aitab ettevõttes loodud toetav juhtimiskultuur. Bonavas olles tunnen alati kolleegidelt toetust.

Lisaks eneseteostuse ja professionaalse arengu pakkumisele peab Bonava väga oluliseks tagada kõrge juhtimiskvaliteet. Tänu sellele on igal töötajal selge teadmine eesmärkidest ja ootustest, mida saavutada, ta on motiveeritud ja saab tunda uhkust Bonavas töötamise üle. Iga töötaja teab ka seda, millised on ettevõtte kõige tähtsamad eesmärgid ja milliseid tegevusi on vaja teha, et eesmärgid edukalt ellu viia. Kõrge juhtimiskvaliteedi tagamiseks on fookuses juhtide toetamine ja arendamine.

Taavi, Bonava Eesti tegevjuht
Oleme Bonavas eesmärgiks võtnud, et iga töötaja ja iga juht teaks igapäevaselt kuidas temal ja ta osakonnal läheb ning kuidas me oma eesmärkide suunas liigume. Tagasisidestame iganädalaselt seda, mis tegevusi me konkreetselt teeme, et mõnest probleemist välja rabeleda või neid üldse ennetada. Selline avatus ja läbipaistvus muudab töökeskkonna ühelt poolt väga toetavaks, kuid teisest küljest ka arendavaks ja väljakutsuvaks.

Hea töökeskkond ja tööohutuse prioriteetsus

Hea töökeskkonna loomiseks pööratakse Bonavas suurt tähelepanu töötervishoiu ja -ohutuse kõikidele aspektidele – nii füüsilistele kui psühhosotsiaalsetele – ja seda kõikide töötajate puhul. Kõik Bonava töötajad peavad tundma end aktsepteerituna ja turvaliselt. Julgustatakse ettevõttesisest dialoogi, mis loob aluse avatud õhkkonnale ja tagasisidekultuurile, koos selgete kohustuste ja vastutusega. On esmatähtis, et olulistesse rollidesse valitakse sobivate kompetentsidega inimesed. Sama oluline on, et igaüks kasvataks ja arendaks oma pädevusi.

Foto: Jake Farra
Karel, Bonava Eesti arhitektide meeskonna juht
Kõige suurem boonus Bonava töökollektiivi kuulumise juures on see, et igale tekkivale küsimusele on võimalik leida vastus ettevõttesiseselt. Kuna tegeleme elamuarendusega alustades kinnistu omandamisest, läbi planeerimise, projekteerimise, ehitamise, müügi kuni regulaarselt toimuvate rahulolu-uuringuteni välja, on alati olemas keegi tööpere liige, kes oskab oma teadmistega toetada, tehes seda naeratusega näol ning siira sooviga aidata.

Ka töötervishoius ja -ohutuses püüdleb Bonava tipptaseme poole ning nagu nende strateegiline eesmärk ütleb: „Loome tervislikud ja ohutud töökohad kõigile, kõikjal ja iga päev, integreerides töötervishoiu ja ohutuse igasse oma ärivaldkonda.“ See tähendab, et Bonava edendab hoolimiskultuuri nähtava ja tunnetatava juhtimise, ennetavate protsesside ja süsteemide kaudu, kaasates töötajaid ja töövõtjaid kõikjal ja iga päev. Lisaks on Bonava sihiks integreerida töötervishoid ja ohutus kogu väärtusahelasse ning tugi- ja igapäevastesse protsessidesse.

Indrek, Bonava Eesti objektijuht
Meil on tööohutusele kõrged nõudmised – vastavad koolitused ning ehitusplatsi pidev kontrollimine tagab keskkonna, kus see teema on igapäevaselt meie tegevuse fookuses. Seda, et meil tõepoolest sihikindlalt pingutatakse töökeskkonna paremaks muutmise nimel, on positiivsena välja toonud ka mitmed alltöövõtjad. Kõrge turvalisusega töökeskkond annab rahulikuma une ning saan ehitusplatsil keskenduda enda põhitööle.

Vastutuse võtmine oma tegevuse eest ühiskonnale

Lisaks turvalist, kaasahaaravat ja kaasavaid töötingimusi pakkudes on oluline võtta vastutus oma tegevuse eest ühiskonnale. Bonava on esimene elamuarendaja Euroopas, kelle kliimaeesmärgid on saanud Science Based Targetsi (SBTi) heakskiidu. Allkirjastatud on ÜRO algatus Global Compact, mis tähendab, et lubatud on tegutseda vastavalt inimõiguste-, töötingimuste- ja keskkonnaalastele ning korruptsioonivastastele juhtpõhimõtetele. Oma panus antakse ka ÜRO säästva arengu eesmärkide saavutamisse, mis on Bonava jaoks ülimalt olulised. Kõigist ÜRO säästva arengu eesmärkidest saab Bonava kõige enam kaasa aidata jätkusuutlike linnade ja ühiskondade eesmärgi saavutamisele. Linnade ja elukeskkonna muutmine kaasavaks, turvaliseks ja jätkusuutlikuks on suuresti Bonava enda tegevuse põhiolemus. Turvalisi, kaasahaaravaid ja kaasavaid töötingimusi pakkudes püütakse arendada kirglikku töösse suhtumist igas töötajas ning alltöövõtjas, mis võimaldab neil anda oma klientide ja Bonava heaks parima. See kultuur on Bonava ettevõtte selgroog.

2021. aastal pälvis Bonava Eesti vastutustundliku ettevõtte kuldmärgise, olles sellega esimene kinnisavaraarendaja Eestis, kellele selline kõrge tunnustus on omistatud. Märgisega tunnustatakse ettevõtteid, kes teadvustavad ja mõõdavad oma tegevuse mõju ühiskonnale.

Foto: Jake Farra
Margus, Bonava Eesti arenduse projektijuht
Bonava töökeskkond võimaldab pühenduda enda rollile teadmisega, et võid usaldada kolleege ja tehtud kokkuleppeid. Tööandjana väärtustab Bonava kvaliteetaega perega, töötaja turvalisust ja üldist heaolu. Rõõm on tõdeda, et see on toonud kokku üksteist toetava professionaalse kollektiivi.

Bonava kaasahaarava teekonna ja karjäärivõimaluste kohta saad lugeda ka kodulehelt www.bonava.ee/meist.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474