Autor: kinnisvarauudised.ee • 13. oktoober 2021

Järelvaadatav veebiseminar: Kuidas jagada kaasomandit?

Kinnisasja kaasomand on omandivorm, kus kinnisasi kuulub mõtteliste osadena mitmele omanikule. Üheks kinnisasja kaasomandi erivormiks on korteriomand, kus kaasomanike kokkuleppega on igale kaasomanikule eraldatud teatud osa kaasomandis olevast hoonest (nn eriomand), mis on ühendatud mõttelise osaga kinnisasja kaasomandist.

Omanik võib talle kuuluvat mõttelist osa kaasomandist ning korteriomandit vabalt müüa, pärandada, pantida või muul viisil käsutada. Millised on aga kaasomanike võimalused olukorras, kus soovitakse kaasomand lõpetada ja jagada? Kuidas ning millistel tingimusel on võimalik kaasomandist moodustada korteriomand? Kas ja kuidas on võimalik korteriomandit jagada? Millisel viisil on võimalik muuta juba moodustatud korteriomandi eriosa suurust? Nendele ja mitmetele teistele kaasomandi jagamist puudutavatele küsimustele vastuse saamiseks annab veebiseminar ülevaate järgmisest:

- Kaasomandi jagamise võimalikud viisid, sh kaasomandi jagamine korteriomandiks;

- Kaasomandi lõpetamisel ja jagamisel praktikas enim tekkivad probleemid ja nende lahendused, sh kaasomandi lõpetamist takistavad asjaolud (hüpoteegid, kasutuslepingud, kasutuskorrad jms);

- Korteriomandi jagamise eripärad;

- Korteriomanike omavaheliste suhete ümberkujundamise muud viisid, sh korteriomandi eriomandi (nn reaalosa) ulatuse muutmine korteriomaniku kokkuleppega, erikasutusõiguse kokkuleppe jms.

Veebiseminari viib läbi advokaadibüroo LIVERTE partner ning kohtuvaidlustele spetsialiseerunud vandeadvokaat Meris Velling.

Lisainfot veebiseminari kohta saab küsida kirjutades [email protected].

Kui oled juba tellija, siis logi sisse või vormista tellimus

Vormista püsimaksega tellimus kohe ja saad:

  • Ligipääsu kogu tasulisele sisule
  • Kord nädalas ilmuva uudiskirja
  • Kuulata kinnisvara teemalisi podcaste
  • Äripäeva Infopanga hõbepaketi
EraisikEttevõte
Olen tingimustega nõus
Kaardimaksega
Mobiilimaksega
Juhime tähelepanu, et Sul on õigus keelata oma kontaktandmete kasutamine samasuguste toodete või teenuste otseturustuse tegemiseks võttes Äripäevaga ühendust aadressil [email protected] või telefonil 667 0099.
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474