Autor: Paroc • 3. aprill 2024

PAROC® Tento: uus energiasäästlik seinaisolatsiooniplaat ventileeritavatele seintele

PAROC tutvustab uut isolatsiooniplaati, mis on loodud nii uute kui renoveeritud hoonete ventileeritavate seinte soojusisolatsiooniks ja tuulekaitseks.

Uus PAROC Tento plaat on mõeldud ventileeritavate fassaadide ja muud tüüpi ventileeritavate vaheseinte soojusisolatsiooni ja tuulekaitse tagamiseks.

Jäika PAROC Tento plaati kasutatakse peamise soojusisolatsioonina ühekihilistes ventileeritud seinakonstruktsioonides, ventileeritavad klambritega fassaadid ja kolmekihilised tellisseinad.

Kahekihiliste soojustuslahenduste puhul kasutatakse madala tihedusega plaatidest ehitatud soojusisolatsioonikihi tuulekaitseks PAROC Tento 30 – 50 mm plaate.

PAROC Tento plaadid on madala soojusjuhtivuse ja õhu läbilaskvusega ning vetthülgavad. PAROC Tento madal soojusjuhtivus (lambda 0,033 W/mK) võimaldab vähendada õhu liikumist läbi seinte. Tänu madalale õhuläbilaskvusele (l = 30*10-6 m 3/m 2*s*Pa) kaitseb plaat ventileeritavate fassaadide soojusisolatsiooni soovimatu õhu liikumise eest soojusisolatsioonikihis. PAROC Tento plaadid on lisaks ka hea veeauru läbilaskvusega (µ=1). See tähendab, et vaheseintes olev vee aur liigub kergesti läbi soojusisolatsioonikihi ventileeritavasse õhuruumi, kust see õhuvoolude toimel eemaldatakse.

PAROC Tento plaadid on mittesüttivad ja kuuluvad Euroklassi ehitusmaterjalide tuletundlikkuse klassifikatsioonis A1 klassi. See võimaldab neid kasutada fassaadide ja vaheseinte soojustamiseks igat tüüpi ja kõrgusega hoonetes.

„Oleme loonud toote, mille survetugevus on 5kPA, et hõlbustada ehitustööliste tööd ja pakkuda neile toodet, mis tagab soojusisolatsioonikihi paigaldamisel kõrge usaldusväärsuse ja toimepidevuse. See võimaldab kinnitusvahendite paigaldamisel vältida liigset soojusisolatsiooni kokkupressimist,“ sõnas Paroc Baltic müügijuht Marek Anier.

Uus soojus- ja tuuleisolatsioonplaat vahetab välja senised PAROC WAS 35(t, b) ja PAROC WAS 25t plaadid.

Tuulekaitseks mõeldud PAROC Tento plaate on kahes mõõdus: suur (1800mm*1200mm) ja väike (1200mm*600mm). Peamises soojusisolatsioonikihis kasutatavad plaadid on väiksemad, mõõtudega 1200mm*600mm ja paksusega vahemikus 100mm kuni 250mm.

PAROC Tento plaate on saadaval kahe viimistlusvõimalusega: valge või musta klaaskiudkangaga üleni kaetud ning katmata.

Uus PAROC Tento plaat pakub kaks-ühes lahendust soojusisolatsiooniks ja tuulekaitseks. Uut PAROC kivivillaplaati on kiire ja lihtne paigalda – suurepäraselt sobiv energiasäästlik ja mittesüttiv soojusisolatsiooni toode.

Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474