Autor: Miston Capital • 14. aprill 2024

Pärnu kinnisvaraturul püüavad tähelepanu targad kodud

Miston Capital on asunud täitma tühimikku eksklusiivsete korterite segmendis. Linnaruumi on lisandumas kolm omanäolist kinnisvaraarendust, mis vastavad ka nõudlikkuma ostja ootustele. Kõik pakkumisse tulnud hooned asuvad kas mere või jõe vahetus läheduses, lisaks on korterid varustatud targa kodu lahendustega, mis aitavad hilisemaid kulusid mugavalt hallata.
Vagabondi loftid - loft tüüpi korter

„Pärnu kinnisvaraturg on viimased aastad olnud kiires arengus ja välja on ehitatud mitmeid põnevaid uusarenduspiirkondi. Meilt on lisandunud praeguseks juba välja müüdud Pärnu jõe kaldal Bremeni kodud ja Pärnu lahe äärde jäävad Rannaniidu kodud I etapp Papiniidu 54 ja Mai 71 kortermaja. Seetõttu oleme huvi tekitanud ka erainvestorites, kelle ootused korterite ostmisel on keskmisest kõrgemad.

Inimesed on läinud mobiilsemaks ja enam ei pane kedagi imestama, kui tööle sõidavad paljud kasvõi Tallinnasse. Samuti on kodukontori populaarsus veelgi kergitanud Pärnu mainet aastaringse elukohana. Enam ei ole töökoht takistuseks, et valida elukohaks suvepealinn,“ kommenteeris Miston Capitali omanik ja tegevjuht Rivo Loginov Eesti siseseid rändetrende.

Miston Capitali omanik ja tegevjuht Rivo Loginov

Miston Capitali uusarenduste müügijuht Jane Riidamets ütles, et täna on neil Pärnus pakkumises pea 100 uut korterit. "Kinnisvaraarendusturg on meil aktiivne. Ostjateks on rahulikumat elukeskkonda otsivad pealinlased, välismaalt tagasi Eestisse elama tulevad pered ja lisaks kohalikud ostjad,“ rääkis Riidamets. Ta lisas, et huvilisi on ja ligi neljandik uusarenduse korteritest on tänaseks juba ette ära broneeritud.

Vähemtähtsam pole Riidametsa sõnul seegi, et punktist A punkti B sõites ei pea istuma tüütutes ummikutes, vaid kiired asjatoimetused saab korda ajada jalgsi või jalgrattal. Ära jääb lapsevanemate igapäevane autojuhiroll kooli, trennide ja kodu vahet, sest vahemaad linnas on lühemad, teekonnad on laste jaoks läbimõeldud ning turvalised.

Väärtustades keskkonda

„Arendusprojektidega soovime linnaruumi elavdada ja tuua nähtavale piirkonna pärle, mis on jäänud seni inimeste tähelepanu alt välja. Heaks näiteks on Vagabondi loftide arendus, millega tahame säilitada Pärnu pika ajalooga ettevõtlus- ja industriaalarhitektuur Sauga jõe ääres,“ rääkis Loginov.

Pärnus on vähe uusarenduskortereid, mis paiknevad läbi kahe korruse, on avarad ning vaatamata kesklinna lähedusele, on ümbruskond vaikne ja rahulik. „Vagabondi hoone jääb juba eemalt silma, kuna fassaad eksponeerib uhkusega vanu punaseid telliseid. Siseviimistluses korduvad samuti punased tellised kas vaheseinte või ehituslike aktsentidena,“ osutas Riidamets. Kortermaja esimesel korrusel asuvad loft-tüüpi korterid. Ülejäänud korruste korterites on rõdud, lodžad või katuseterrassid, millelt on vaade Pärnu kesklinnale, jõele, jahisadamale ja merele. Elamus on kokku 45 korterit, kaks lifti ja elanike jaoks ühine haljasala.

Vagabondi loftid

Mõttega loodud elupaigad

Samavõrra eriline, kui Vagabondi loftid, on Rannaniidu uusarendus, mis jääb mere ja rannapromenaadi lähedale. Neile, kes tahaksid olla rohkem loodusele lähemal aga samas elada linnas, neile sobivad Papiniidu kortermajad hästi. Rannaniitude vahetu lähedus annab võimaluse saada osa looduse ringkäigust, samas jääb kesklinn viie minuti autosõidu kaugusele.

Tänavu aprillis valmib aadressil Papiniidu 56 A-energiaklassi kortermaja, kus maast laeni aknad toovad tubadesse looduslikku valgust ning korteritest avanev vaade annab võimaluse nautida kuurortlinna erilist atmosfääri. „Siingi oleme jälginud targa kodu kontseptsiooni, kus intelligentne hoone automaatika juhib ja kontrollib energiasäästlikult elukeskkonda, mis omakorda annab kokkuhoiu kütte- ja elektrikuludelt,“ osutas Riidamets.

Rannaniidu kodud

Vaatest võlutud

Neile, kes hindavad merevaadet, on Miston Capitali portfellis teinegi pärl, Pärnu kõige mereäärsemad uued korterelamud – Vista residentsid. Südalinnast kõigest kolme kilomeetri kaugusel. Kortermajad, mille arhitektuurist aimub Itaalia villade suursugusust, isegi sõna vista tähendab itaalia keeles nägemist või vaadet. Mai tn 75, 77 ja 79 korterid eristuvad juba ainuüksi oma avarate terrasside ja rõdudega, mis lubavad nautida ümbritsevat rahu ja vaikust. Kokku valmib Vista Residentside arenduses 62 korterit.

„Hooned on loodud inimestele, kellele on oluline kvaliteetne ja energiatõhus kodu. A-energiaklass tagab madalad korterite ülalpidamiskulud ja kõrge elukvaliteedi. Juba ainuüksi rannaluhaäärne asupaik pakub keskkonnasõbralikku eluviisi. Samas on piirkonna infrastruktuur kergliiklusteede näol olemas ja pakub õues liikumiseks häid võimalusi. Lisaks võimaldab kaasaegne mänguväljak tegevust pere väiksematele. Ka on läheduses olemas kõik vajalik – nii lasteaiad, kool kui kaubanduskeskus,“ loetles müügijuht paikkonna eeliseid.

Esimeses etapis ehitatakse 2025.aasta kevadeks valmis Mai 79 kortermaja, milles on 21 korterit. Kolme korrusega hoones on 2- 4.toalised korterid, mis on avarate terrasside või rõdudega.

„Oleme oma uusarendustega astunud mitu sammu selleks, et näidata Pärnut, kui aastaringselt elamiseks erilist asukohta. Lisaks väärib märkimist, et kõigis neis arendustes on targa kodu lahendused, mis hoiavad madalad ülalpidamiskulud ja tagavad kõrge elukvaliteedi. Eestlaste soov elada mere ääres, looduskaunis kohas ja samas ka linnas, on meie poolt igati hästi ellu viidud,“ sõnas Riidamets.

Vista Residentsid
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Liitu Kinnisvarauudiste uudiskirjaga!
Liitumisega nõustud, et Äripäev AS kasutab sinu e-posti aadressi sulle uudiskirja saatmiseks. Saad nõusoleku tagasi võtta uudiskirjas oleva lingi kaudu. Loe oma õiguste kohta lähemalt privaatsustingimustest
Siim SultsonKinnisvarauudised.ee juhtTel: 53330 651
Teeli RemmelgEhitusvaldkonna juhtTel: 5123 770
Triin UibopuuEhitus ja kinnisvara konverentside programmijuhtTel: 51990 655
Rivo HabakukReklaami projektijuhtTel: 58361 474