Metsloomad on tänavu palju autosid mõlkinud

Tänavu novembri lõpuks on hüppeliselt
kasvanud autoavariid metsloomadega.

If Eesti Kindlustuse kahjukäsitlusosakonna juhataja Erik Mägi ütles, et tänavu novembri lõpuks olid liiklusõnnetused metsloomadega kasvanud mullusega võrreldes 26 protsenti, 670 õnnetuseni. "Kõige sagedamini jooksevad autode ette ikka sõralised ja mõned rebased," kommenteeris Mägi.
Mullu samal ajal oli 532 ja 2004. aastal samal perioodil 467 õnnetust. "Siin tuleb muidugi kriitiliselt nendesse andmetesse suhtuda, kuna ka paljud oma hooletusest juhtunud õnnetused aetakse loomade süüks."
Statistika põhineb vaid autodel, millel on kaskokindlustus. Lisaks on kindlasti veel ka kokkupõrkeid olnud sõidukitega, millel kindlustus puudub.
Salva kindlustusdirektor Urmas Kivirüüt ütles, et neil oli novembri lõpu seisuga kokkupõrkesse loomadega sattunud 40 protsenti rohkem autosid kui mullu. Tänavu on õnnetuste arv olnud 199, mullu 142 ja 2004. aasta samal ajal 132.

"Peame tõdema, et metsloomadega seotud kahjude arv käesoleval aastal on võrreldes eelneva aastaga tõesti kasvanud kiiremini kui minevikus, kuid plahvatuslikuks me seda veel ei pea, sest samal ajal on meie vabatahtliku sõidukikindlustuse portfell samuti ca 30% kasvanud ehk tegelik kasv jääb 10% piiridesse," kommenteeris Kivirüüt.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised