Nafta hind kukkus järsult

Nafta hind kukkus eile New Yorgi
kaubabörsil 2,7 protsendi võrra, sest investorid spekuleerivad, et musta kulla
laoseis USAs on kerkinud.

„Sel nädalal võime näha tugevamaid laoseisunumbreid, mis võivad langetada nafta hinda veelgi,” kommenteeris uudisteagentuurile Bloomberg investeerimisfirma CFC Seymour analüütik Steve Rowles. „Tundub, et nafta pakkumine ei ole enam nii suur probleem kui varem,” lisas ta.

Nafta novembrilepingute hind kukkus eile New Yorgi kaubabörsil 2,7 protsendi võrra 79,02 dollarini barrel, ehk madalaima hinnani alates 11. septembrist. Tegemist oli ka suurima päevase hinnakukkumisega alates 16. augustist.

Lisaks fundamentaalnäitajatele „hakkab hinnalanguse üheks faktoriks olema dollari kurss,” lisas uudisteagentuurile nafta maaklerfirma New Wave Energy LLC omanik Chris Mennis. Dollari kurss on kerkinud pärast langemist euro suhtes ajaloo madalaimale tasemele 1. oktoobrist 1,8 protsendi võrra. „Ka orkaanide hooaeg on suuremalt jaolt selja taga,” lisas ta.

20. septembril kerkis nafta hind New Yorgi kaubabörsil laovarude madala seisu, dollari kursi ning Mehhiko lahes möllavate orkaanide tõttu 83,90 dollarile barrel, mis oli musta kulla kõrgeim hind New Yorgi kaubabörsil kauplemise ajaloos.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised