Eksperdid kuulutasid ERMi projekti kõlbmatuks

Eile õhtupoolikuks oli Tallinnas plaanitud
Eesti Rahva Muuseumi direktori Krista Aru kohtumine ERMi uue muuseumihoone
arhitektidega, et arutada edasist tegevust olukorras, kus eksperdid on projekti
praeguse lahenduse kõlbmatuks kuulutanud.

Aru ütles, et viimati esitatud projekti insenertehnilist lahendust hinnanud eksperdid soovitasid muuta maja kandekonstruktsiooni, samuti katuse lahendust ja nende meelest on ka liialt suur osa majast paigutatud maa alla, kirjutas Tartu Postimees.

See toob kaasa väga mahukaid pinnasetöid ja lisakulusid hüdroisolatsiooni rajamisel ja drenaaži ehitamisel, sest kohati jääb keldrikorruse põrand allapoole põhjavee taset. Kõik kokku viiks ehitushinna liiga kõrgeks, et hoone ehitamine teoks võiks saada.

Insenertehnilisele lahendusele hinnangu andnud Eesti ekspertidest koosneva komisjoni juht oli ehituskonsultant Tiit Masso, komisjoni kuulusid veel Tallinna Tehnikaülikooli ja Helsingi Ülikooli õppejõud Kalju Loorits, Valdo Jaaniso, Targo Kalamees ja Jarek Kurnitski.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Maxima otsib KINNISVARA PROJEKTIJUHTI

Maxima Eesti OÜ

05. märts 2018

Bonava otsib ARENDUSE PROJEKTIJUHTI

Bonava Eesti OÜ

28. veebruar 2018

Uudised