Vana fassaadi taha Viru väljakule kerkib taas uus klaasist plaza

Muinsuskaitse nõudel Viru väljakule alles
jääv ajaloolise maja fassaad hakkab pooleteise aasta pärast selle taha kerkiva
uue hoone valmides täitma jalakäijate galerii otstarvet.

19. sajandi keskel kaupmehe ja töösturi Christian Rotermanni tellimusel valminud ning praegu lammutatavat kahekorruselist äri- ja kortermaja Viru väljaku ja Mere puiestee nurgal, mille viimane asukas oli Tallinna Ülikool, asendab 2009. aasta algusest rohelisest klaasist kaubandus- ja büroohoone, kirjutas Postimees.

Metro Capital Management AS rajab Viru väljaku ja Mere puiestee nurgale rohelisest klaasist Metro Plaza nimelise kaubandus- ja büroohoone.

Viru väljaku nurgal asuva vana kivihoone lammutamine on jõudnud juba niikaugele, et hoonest on järele jäänud vaid välisseinad. Need jäävadki püsti. Muinsuskaitse nimelt ei luba maja ajaloolise väärtusega fassaadi lõhkuda.

Büroos KOKO Arhitektid valminud projekti järgi peab hoone tulema õhuline, läbipaistev ja valgusküllane, ajaloolise kivimaja fassaadi säilitamine võimaldab maja Viru väljaku ja Mere puiestee poolsele küljele ehitada ülevalt kaetud jalakäijate galerii.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

TALLINNA LINNAKANTSELEI otsib JUHTIVSPETSIALISTI

Tallinna Linnakantselei

17. oktoober 2018

Uudised