Inflatsioon võib tabada eurotsooni

Hüppeliselt tõusev eurotsooni inflatsioon
ähvardab uute raskustega Euroopa Keskpanka, mis üritab finantsturgude pingeid
leevendada.

Finantsturgude pinged heidavad varju majanduskasvule 13 eurotsooni riigis, kirjutas Financial Times.

Energia- ja toiduhinnad lükkasid käesoleval kuul inflatsiooni Saksamaal kõrgeima tasemeni aastast 1995. Saksamaa inflatsioonitõus pani analüütikuid eurotsooni aasta inflatsiooninumbrite prognoosi muutma. Uue prognoosi kohaselt võiksid arvud jõuda kolme protsendini või üle selle esimest korda kuue aasta jooksul. See aga esitaks keskpangale tõsise väljakutse, kuna pank on lubanud hoida inflatsiooni madalamal, kahe protsendi lähedal.

USA keskpank Föderaalreserv on sama dilemma ees, kus tarbijahinna inflatsioon on eelmisel kuul tõusnud 3,5 protsendini ning lähikuudel võib tõusta 4 protsendini, vaatamata tugevalt aeglustuvale majanduskasvule.

Osale arutelus

  • Haldusuudised.ee

Toetajad

Raadio ettevõtlikule inimesele

Hetkel eetris

Jälgi Kinnisvarauudiseid sotsiaalmeedias

RSS

Toetajad

Valdkonna töökuulutused

Uudised